• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
 Vural: `Dokunulmazlıklar Kaldırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Vural, Meclis`te düzenlediği basın toplantında, Türkiye milletinin terörü kahretmeye muktedir olduğunu söyledi. Vural, milletin vicdanının sorumluluk sahiplerine yol göstereceğini vurgulayarak, Hükümet`in terörle mücadelede atacağı adımları destekleyeceklerini kaydetti.

 

Pkk`ye siyasi meşruiyet sağlayacak tutum ve davranışlardan uzaklaşılması gerektiği belirten Vural, şöyle devam etti:

 

``Şu ya da bu sebeple Türkiye üzerinde hesabı olanların, hayalleri olanların, bu hayali gerçeğe dönüştürmek için saldırılarını hızlandırdığı bu günlerde, siyasi partiler olarak milli duruş sergilemek gerekiyor. Milletimiz tarafından yetki verilen AKP`nin sorumluluğunun gereğini yapması gerekiyor. Biz bunun için, terörle mücadele konusunda açık desteğimizi, siyasi desteğimizi ortaya koyduk. Biz `önce Türkiye` diyoruz. Türkiye varsa biz varız.``

 

Parlamentoda AK Parti, CHP ve MHP olarak terörle mücadele konusunda ortak bir söylem oluşturmak gerektiğini ifade eden Vural, ``Bir söylem birliği olmalıdır. Bu safhada tüm partilerin sorunun terör sorunu olduğunu görmeleri gerekir. Teröre farklı isimler vererek, partilerin kafa karışıklığını ortadan kaldırmaları gerekir. Teröre meşruiyet alanı tanınmamalıdır. Arkadan dolanmaya gerek yok, net olunmalıdır. Teröre ekonomik, siyasi meşruiyet kazandırma gayretlerinden vazgeçilmelidir. Milletimiz umutsuzluğa sevk edilmemelidir. 2002 yılında kazanılmış bir terörle mücadele vardır`` diye konuştu.

 

Vural, PKK`yı Kürt kökenli vatandaşlarla ilişkilendirme gayretlerinden de vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu tür söylemlerin dışlanmasını istedi. Vural, Türk milletinin kimliği, egemenliği, resmi ve eğitim dilinin Türkçe olduğu konusunda kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirterek, ``Siyasi terzilikten kaçınılmalıdır`` dedi. Vural, öne sürdüğü bu ölçülerin Yeni Anayasa görüşmelerinde AK Parti ve CHP tarafından da desteklenmesi ve bu konuda ortak bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir