• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`e Sağlık Kompleksi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Sağlık Bakanlığı`ndaki yeni yapılanmayla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Turan Buzgan, bakanlığın kurumsal değişime gittiğini ifade ederek; \"Bingöl Devlet Hastanesi karşısındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arsasının yarısına tekabül eden kısmı Sağlık Bakanlığı`na tahsis edilmiş, bu alanda tam teşekküllü bir sağlık kompleksi düşünülmekte olup, çalışmalar devam etmektedir\" dedi.

Buzgan`ın, Sağlık İl Müdürlüğü`nde düzenlediği basın toplantısında İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söylier, hastane başhekimleri ve müdürler ile ilgililer hazır bulundu.

Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi için uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programının olumlu sonuçlarının görüldüğünü dile getiren Doç. Dr. Buzgan: \"Türkiye artık sağlık alanında dönüşümü gerçekleştiren örnek ve lider ülkelerdendir. İnsanı merkeze alan bu anlayış sonucunda vatandaş memnuniyeti oldukça artmıştır. Sağlık sektörü çok dinamik bir sektör olup ve sürekli değişim kaçınılmaz olmaktadır. Bakanlığın değişen, gelişen ve artan görevleri, yapısal bir değişim ve dönüşümü de zorunlu kılmıştır. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatlarının yeniden yapılanması hazırlıkları da tamamlanmıştır. Değişim ile tüm sağlık çalışanlarımızı gözeten, yeni kariyer fırsatları oluşturan, mesleki tatmini hedefleyen, kamu ve insan kaynaklarını etkin kullanan yeni bir dönemin kapısını açmaktayız. Sağlık Bakanlığı, herkesin sağlıklı ve müreffeh yaşadığı bir Türkiye ve rehber bir Sağlık Bakanlığı ideali için kurumsal değişime gitmektedir. Nihai hedefimiz, insanlara daha kaliteli, yaygın, erişilebilir sağlık hizmeti sunmaktır. Bunun için çalışanları mutlu ve yüksek motivasyona sahip, sektöre liderlik-rehberlik edebilen bir Bakanlık yapısına ihtiyaç vardır\" dedi.

Sağlık Kompleksi Çalışmaları Devam Ediyor
Bingöl`deki yatırımlara da değinen Buzgan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: \"Genç ve Adaklı İlçe Hastanelerimizin Kasım 2012`de açılmasını hedeflemekteyiz. Kiğı İlçemizde hastane yapılması için arsa tahsisi yapılmış olup, hastane planlamasına başlanacaktır. İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatımız devam etmekte, 2013 yılında hizmete açılması beklenmektedir. Kültür Mahallesi`nde 112 İstasyonu hizmete girmiş bulunmaktadır. Uydukent ve Yenimahalle`de (Mevlana Aile Sağlığı Merkezi) birer 112 İstasyonu çok yakın zamanda faaliyete girecektir. Çeşitli aile sağlığı merkezi ve sağlık evi yatırımlarımız devam etmektedir. Yedisu ilçemizde modern bir Aile Sağlığı Merkezi yapımı için çalışmalar devam etmektedir. Bingöl Devlet Hastanesi inşaatımız devam etmekte ve hastane karşısındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arsasının yarısına tekabül eden kısmı Sağlık Bakanlığı`na tahsis edilmiş, bu alanda tam teşekküllü bir sağlık kompleksi düşünülmekte olup, çalışmalar devam etmektedir. Karlıova İlçe Hastanemizde ameliyathane, yoğun bakım ve diyaliz ünitesi hizmete açılmıştır. KPSS/1 atamalarında 88 personel ilimize atanmıştır. 46. Dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurası sonucunda 46 adet pratisyen hekim, 8 adet uzman hekim ilimize atanmıştır.\" (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir