• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Sivil Halka Saldırılar Kabul Edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 20 Ağustos akşamı Gaziantep`te gerçekleştirilen patlama sonucu aralarında çocukların da olduğu 9 masum insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili olarak, Mustazaflar Hareketi Kurucularından Av. Hüseyin Yılmaz yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz yazılı basın açıklamasında, mübarek Ramazan Bayramı sevincinin yaşandığı bir günde sivil halka yönelik bir terör saldırısı ile 9 insanın hayatını kaybettiğini ve 60 tan fazla kişinin yaralandığını hatırlatarak, ölenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar,yakınlarına sabırlar diledi.
 
Yılmaz yazılı basın açıklamasında bu tür çatışmaları tasvip etmediklerini belirterek, " Daha önce de değişik vesilelerle dile getirdiğimiz gibi; bizler, çatışan tarafların, Müslüman halkımızı ideolojik kavgalarına alet etmemelerini, bu çatışmalardan halkımızın zarar görmemesi için gerekli özeni göstermelerini, tasvip etmediğimiz bu tür saldırıların ve çatışmaların ve halka yönelik şiddetin biran önce son bulmasını istiyoruz" dedi.
 
Roboski Katliamı ile Gaziantep`teki Bu Saldırı Arasında Fark Görmüyoruz
İslam`a ve İslam`ın kutsallarına hürmeti olmayanların, Müslüman halkın bayram ettiği bir günde gerçekleştirdiği bu terör saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Yılmaz, halka yönelik her türlü saldırıyı kimden gelirse gelsin terör eylemi olarak kabul ettiklerini, bu nedenle Roboski`deki sivil halka yönelik saldırı ile Gaziantep`teki bu saldırı arasında fark görmediklerinin altını çizdi.
 
Yılmaz son olarak, bu tür eylem ve saldırıları gerçekleştirenleri lanetlediklerini açılayarak, " Bu kirli savaşın halkımıza fatura edilmesini kınıyor ve kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir