• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Bu Annelerin Gözyaşını Kim Dindirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - İslami hassasiyetlerinden dolayı 17 yıldır cezaevinde olan Kadri Can`ın yaşlı ve hasta olan Erzane Can, oğlunun ismini dahi bilmediği yere sevk edildiğini belirterek, bu annelerin gözyaşlarını kim dindirecek diye sordu.
 
"Kim Bilir Belki Artık Dünya Gözüyle Oğlumu Göremeyeceğim"
Cezaevi sevklerine tepki gösteren Erzane nine gözyaşları içinde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Benim oğlum 17 yıldır cezaevinde 5 cezaevi değiştirdi. İlk önce Bingöl`e götürüldü, daha sonra Mardin`e oradan Diyarbakır`a, Diyarbakır`dan sonra Siirt`e götürüldü. Şimdi ise ismini dahi bilmediğim bir yere götürüldü. Ben hasta yaşlı bir insanım şimdi kalkıp nasıl 700 km yol giderim. Ben tansiyon, şeker hastasıyım. Kalp kirizi geçirdim. Bende kemik erimesi var, fıtık var, zaten yataktan kalkamıyorum. Oğlum Siirt`teyken sürünerek de olsa oğlumun yanına gidiyordum. Ama şimdi İsmini dahi bilmediğim bir yere götürülmüş. Kim bilir belki artık dünya gözüyle oğlumu göremeyeceğim. Bize bu zulmü reva gören herkimse mahşer gününde iki elim yakalarında olacak. Bu kadar zulmü reva gördüler hiç suçları yokken bile. Çocuklara kendi dinlerini öğretmek için yardım ettikleri ve kuran dersi verdikleri için camiden alıp tutukladılar. 17 yıldır çocuklarımıza doya doya sarılamadık. 35 bayram oldu oğlum sabah bayram namazına gidip namazdan sonra elimi öpmedi."
 
"Oğlum 6 Ay Kan Kustu"
Oğlunun gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alamadığını söyleyen Erzane nine: "Benim oğlum camide ders verdiği bir gün gözaltına alındı. Kendisinden hiç haber alamdık. 1 ay geçti sonra gardiyanlar haber verdi oğlumuzun Bingöl Cezaevinde olduğunu. Oğluma ağır işkenceler yapmışlardı. Oğlum 6 ay sade kan kustu. Şimdi ise sarılık hastalığına yakalanmış. Çocuklarımızı cezaevinde çürüttüler. Gencecik evlatlarımız o zindanlarda çeşitli hastalıklara yakalandılar." dedi.
 
"Eğer Hak, Hukuk ve Adalet Varsa Çocuklarımızı Yakınımıza Getirsinler"
Allah`ım Sen bizim hakkımızı zalimlere bırakma diye beddua eden Hasta ve yaşlı olan Erzane nine; sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer Adalet Varsa, eğer iman varsa, eğer vicdan varsa çocuklarımızı memleketimize getirsinler. Bu yaşlı ve hasta halimle ayda bir olsa da çocuklarımızı görmeye gideriz. Şimdi oğlum Kadri Ordu`ya götürülmüş. Belki aradan 4 yıl geçer de oğlumu göremem. Ne hakları var bize bu zulmü yaşatmaya. Oğlum gittiğinden beri hastalanmışım yataktan kalkmaz durumdayım."
 
"Eğer Onlara Ceza Verilmişse Bize de Ceza Vermişler"
Çocuklarını uzak diyarlara sürülerek kendilerine de ceza verildiği ifade eden Erzane nine, "Eğer çocuklarımıza caza vermişlerse bize de ceza verdiler. Eğer onları esir almışlarsa bizi de onlardan daha çok esir aldılar. Soğuk gördük sıcak gördük yollarda türlü türlü eziyet çektik. Biz gece saat 12`00de yola çıkardık bu yollarda açlık çektik rezillik çektik, eziyeti çektik eğer onlara eziyet vermek için cezaevine koymuşlarsa bize de dışarıda eziyet verdiler. 17 yıldır yollardayız yanlarına gidiyoruz hep arkalarından koştuk gittik. Sebepsiz yere çocuklarımızı 17 yıldır bizden uzak tutular. Yapmadıkları şeyleri zorla işkenceler altından tehdit ederek imzalattılar." diyerek oğluna çektirilen cezanın benzerinin kendilerine de çektirildiğini söyledi.
 
Soğuk Toprağın Üzerine Gelip Ne Yapacaklar
Mahkumlara, yakınlarının ölüm nedeniyle verilen izni de hatırlatan Erzane nine; "Şimdi yeni bir yasadan bahsediyorlar. Diyorlar anneleri ölürlerse mezarlarına gidebilirler. Hayır onu da istemiyorum ben oğlumu dünya gözüyle görmesem onu doya doya kucaklayamasam. Oğlum o soğuk toprağın üzerine gelip ne yapacak. Eğer ben gözlerimle oğlumu görmezsem onu keyfimle kucaklamazsam ben toprağın altında oğluma ne yapacağım. Oğlum bana ne yapacak." dedi.
 
"Eğer Oğlum Pis Bir Şey Yapsaydı Onu Ödüllendireceklerdi"
Oğlunun tek suçunun camide Kur`an dersi öğrenip, ders vermek olduğunu söyleyen Erzane Can; "Eğer oğlum Kadri hırsızlık yapsaydı, içki içseydi veya daha kötü şeyler yapsaydı onu reklam yapar bak bu çocuk çok iyidir derlerdi. Ama Allah`ın kelamı için 36 yıl ceza verdiler. Allah kıyamet gününde oğluma 36 yıl ceza verenden imanını alsın. Gel de 36 yıl anneni babanı kardeşlerini görme. Bu nasıl bir vicdandır. Bu kanun küfrün kanunudur" diye konuştu.
 
"Bunu Yapanların Çocukları Yok mu?"
Bize bu zulmü reva gören insanların çocukları yok mu, anne babaları yok mu diye soran Erzane nine, "Bu insanların her birini başka yerlere gönderdiler. Kimileri hasta kimleri yatalak. Oğlumu götürürken yanlarında yaşlı ve kalpten ameliyatlı bir insanı da sürgün ettiler. Bunların hiç mi vicdanları yok. Tek dayanağımız Allah`tır. Allah haklarımızı bunu yapanların yanında bırakmasın." dedi.
(Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir