• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
`İslam Birliği Temelinde Dünyada Barış Halkası Oluşturmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Saadet Partisi İzmir Teşkilatı, bayramın ikinci günü il binasında düzenlediği programda partilileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin hazır bulunduğu programa çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, bereketiyle ve dayanışma duygularıyla güzel anlar hissettiren Ramazan ayından sonra bayramda kucaklaşmanın, ortak değerlerde buluşmanın mutluluğunun yaşandığını dile getirdi. Küresel emperyalizm ve sömürgeci Batı yüzünden milyonlarca insanın yersiz, yurtsuz olarak mülteci hayatı yaşadığını ve yine milyonlarca insanın açlıktan kırıldığını vurgulayan Kılıç, sömürgeci güçlerin İslam dünyasını karıştırarak, sürekli çatışma alanları oluşturarak sömürülerini yürüttüğünü ifade etti.

Şerafettin Kılıç, "Ve daha da acı olanı bu güçler, İslam ülkeleri içinde kendilerine yandaşlar bulabilmekte, bu maşalar vasıtasıyla da ateşi canlı tutmaktadırlar. Dünyanın neresinden bir duman yükseliyorsa bakıldığında orasının bir İslam ülkesi olduğu görülür. Feryat edenlerin, kan ve gözyaşı akanların Müslümanlar olduğu görülür. İşte Filistin, işte Irak, işte Suriye, işte Libya, işte Afganistan ve işte en son yaramız Arakan. Maalesef diğer Müslümanlar da çığlıklar yükselen İslam coğrafyalarına karşı duyarsız, tepkisiz kalmakta, gaflet içinde sessizliklerini korumaktadır." diye konuştu.

Tek Yol ve Reçete İslam Birliği
Müslümanların birlik ve beraberlik temin etmesinden başka çıkar yol ve reçete olmadığının altını çizen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "Akan kanların Müslüman kanı olmasında Müslümanların dağınıklığının önemli rolü olduğunu da belirtmek gerekir. Sadece zalimlere kızarak kendimizi aklamanın mümkün olmadığını görmek durumundayız. 60 küsur İslam ülkesi şu an güçlerini dağıttıkları için, asıl düşmanlarına karşı bir varlık gösterememektedir. Müslüman kardeşlerimizin can ve mal güvenliği için İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir. Tüm insanların huzur ve saadeti için, İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir. Küresel emperyalizmi durdurabilmek için, İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir. Unutmayalım ki, küresel emperyalizmi durduracak tek şey güçtür, kuvvettir." dedi.

İslam Birliği temelinde dünyada bir barış halkası oluşturulmasının şart olduğunu savunan Kılıç, Saadet Partisi`nin insanlığın huzuru ve barışı için şart olan böylesine önemli bir gaye için mücadele ettiğini belirtti.
(İlyas Yıldız-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir