• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Silikozis Ölümleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İstanbul`da kot taşlama işinde çalışırken silikozis hastalığına yakalanan ve 7 yıldır hastane hastane dolaştırılan 28 yaşındaki H. Vedat Yıldırak, önceki gün tedavi gördüğü Erzurum Araştırma Hastanesi`nde yaşamını yitirdi. Yıldırak`la birlikte Silikozis hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı 50`yi geçtiği öğrenildi.

Sigortasız olarak İstanbul`da merdivenaltı imalathanelerde kot taşlama işinde çalışan yüzlerce kişi nefes darlığı şikâyetiyle hastanelere başvurunca ölümcül hastalığa yakalandıklarını öğrendi.

Türkiye genelinde şuana kadar 50 den fazla kişinin bu hastalıktan dolayı hayatını kaybederken, Erzurum Araştırma Hastanesi`nde 2 aydır tedavi edilen H. Vedat Yıldırak(28) da hayata gözlerini yumdu.

Silikozis hastalığından ölenlerin sayısı böylece 50` yi geçerken, Bingöl Karlıova ilçesi Taşlıçay köyünde 150 kişinin de aynı hastalıktan dolayı muzdarip olduğu 10 civarında hastalık mağduru vatandaşın komada ölümü beklediği belirtildi.

Taşlıçay köyünde Halen 5-6 kişi ağır hasta olmak üzere 160 civarı silikoz hastası bu köyde yaşıyor. Bingöl genelinde ise silikozis hastası olan 320 kişi bulunuyor.

5-6 Yıldır Hastane Hastane Dolaştılar
Hayatını kaybeden silikozis hastası H. Vedat Yıldırak `ın Amcaoğlu, Tekin Yıldırak, amcaoğlunun 2005 yılından beri bu hastalığa yakalandığını söyledi.

Amcaoğlunun 2005 yılından beridir silikosiz hastalığıyla mücadele ettiğini belirten Tekin Yıldırak, \" Amcaoğlum Vedat ile diğer hastalar iyileşeceği umuduyla Ankara, İstanbul başta olmak üzere birçok hastaneye götürdük. En son Erzurum Araştırma Hastanesi`nde tedavi görürken hayatını kaybetti\" dedi.

Tekin Yıldırak, amcaoğlu ile aynı kaderi yaşayan diğer silikozis hastalarına sahip çıkılmasını isteyerek, bu duruma sebep olan sorumlulardan hesap sorulmalı ve devletin tüm imkânları seferber edip bu hastalara sahip çıkılmalıdır. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir