• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Filistin Tüm Müslümanların Meselesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi tarafından Bursa Ulu Camiinde düzenlenen basın açıklaması halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Mustazaflar cemiyeti Bursa şubesi adına açıklamayı okuyan Mustazaflar cemiyeti Bursa Şubesi üyesi Hasan Şenol, konuşmasına, "Yeryüzünün işgal altındaki en kıymetli topraklarına selam olsun. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa`ya, mukaddes beldemiz Kudüs`e selam olsun. 60 yıldır mübarek Filistin için canlarını feda eden, cihad eden ve hapislerde yatan yiğitlere selam olsun. Selam olsun onları yetiştiren ana babalara! Selam olsun eşlerini şehid vermelerine rağmen izzetle, onurla direnişlerini sürdüren şehid hanımlarına ve şehidlerin yetimlerine selam olsun" sözleriyle başladı.
 
Dünya Kudüs Günü`nün; Müslümanların hep bir ağızdan Siyonist İsrail`in varlığına olan öfkesini en gür sesle haykırdıkları gün olduğunu belirten Şenol, "Çağın Firavunu ve Nemrutu olan İsrail`e karşı direnmek biz Müslümanların boynunda imani, İslami ve insani bir mecburiyettir, büyük bir farzdır" dedi.
 
Filistin Meselesi Sadece Filistin Müslümanlarının ve Arapların Meselesi Değildir
"Şunu net olarak anlamak lazım! Filistin meselesi sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değildir. Tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir" ifadelerin kullanan Şenol, Mescid-i Aksa`nın İslam`ın şiarlarından olduğunu belirterek, İslam`ın onur ve şiarlarının Müslümanlar için her şeyden daha öncelikli olduğunu söyledi.
 
Müslümanların Kudüs`e duyarsızlığını dile getiren Şenol, "Keşke Aksa`nın davası bir kor, bir ateş parçası olsaydı da suskun ümmetin gönlüne düşüp canlarını yaksaydı! Belki o zaman kıbleleri ve vahdetleri uğruna gayrete gelirlerdi!" ifadelerini kullandı.
 
Dünyadaki Bütün Fitneleri Çıkaranlar Yahudilerdir
Şenol açıklamanın devamında, "Kıymetli kardeşler, bacılar ve sesimizi duyanlar! İsrail bütün cüretini Müslümanlar arasında vahdet yani birliktelik olmamasından almaktadır. Bizi daima bölük pörçük halde tutmak için aramızda sürekli fitneler çıkarıyor. Dünyadaki bütün fitneleri çıkaranlar Yahudilerdir. Allah`u Teâlâ Maide suresinin 64. ayetinde şöyle buyuruyor: "Ne zaman savaş ateşini yakmışlarsa, fitneyi uyandırmışlarsa Allah o fitne ateşini söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.
 
Ümitvar olun! Mecid-ül Aksa`da hep beraber namaz kılacağız. O gün inşallah şehadet ve direnişin bereketi ile gelecektir. Zafer, özgürlüğün miracına meftun ümmetin olacaktır" dedi.
(Zeki Aras - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir