• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
İHH`dan Depremzedelere İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İHH İnsani Yardım Vakfı, dün akşam konteynır kentte düzenlediği bir iftar yemeği programıyla depremzedelerle bir araya geldi.

Yardıma muhtaç insanların kim olursa olsun kendileri için fark etmediğini ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Van yetkilisi Ercan Çıplak, İHH`nın dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç tüm toplulukların yanında olduklarını ve onların yardımına koştuğunu belirtti. Çıplak, \"İHH ülke dışında olduğu gibi ülkemiz içerisinde de yardıma muhtaç ailelere yardım yapmaktadır. Van depremi sonrası İHH tarafından depremzedelere sıcak yemek dağıtmak üzere gezici aşevi kurulmuş her gün 8 bin kişiye üç çeşit yemek verildi. Havaların soğumasıyla birlikte depremzedelerin geçici barınmaları için konteynır kent kuruldu. Türkiye`ye gönderilen gezici sağlık tırı ile vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık taraması yapıldı\" diyerek deprem sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ayrıca konteynır kentte kalan İhtiyaç sahibi Vanlılara ayni ve nakdi yardımlarda da bulunduklarını ifade eden Çiplak, \"Ramazan ayı dolayısıyla da bin kişilik bir iftar yemeği verildi. Konteynır kentte kalan vatandaşlarımızın mübarek Kadir gecesini ihya etmeleri amacıyla hem bayanlara hem de erkeklere program düzenlendi. İftar yemeğine katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.\" dedi.

İftar yemeğine katılan vatandaşlar da İHH`nın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir