• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Neresi Burası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gözlerim ağırlaşıyor. Bir halsizlik var bedenimde. Uyumak istiyorum... Güneş ışınlarının gözlerime vurmasıyla kendime geldim. Ayağı kalktım. Neredeydim. Burayı tanımıyordum. En son uykum geliyordu. Etrafıma bakındım ama nerde olduğumu anlayamadım. Etrafı tanımak amacıyla bulunduğum parktan çıkıp dolaşmaya karar verdim.

Dolaşırken bir yandan çevremi tanımaya çalışıyordum. Öte taraftan insanların yüzlerine bakıyordum. Suratıma manasız ve umursamaz bir şekilde bakan insanların mutlu oldukları hayatlarından memnun oldukları yüzlerinden okunuyordu.
Üstümde ki garipliği atıp insanlarla konuşmaya karar verdim. Bir kaç kişi ile konuştum. Nerde olduğumu araştırmak yerine bu yeri araştırıyordum artık. Bu insanları ve bu memleketi merak ediyordum.

Konuştuğum kişiler hayatlarından çok memnun olduklarını belirtiyordu. İdarecilerinde memnun olduklarını refah seviyelerinden bahsediyordu. Gerçekten de öyle gözüküyordu. Etrafıma bi göz gezdirdim de gerçektende modern bir şehir de olduğumun farkına vardım.

Şehri daha da tanıma adına siyasi ve düşünce hayatlarını merak ediyordum ve yolda karşılaştığım adama kafamda ki soruları sormaya başladım. Sorularımı sorduğum sorularımı tek tek cevap vermeye başladı.

Bulunduğumuz ülke de her türlü düşünceye açık bir ülke , burada herkes kendini ifade edebiliyor, kimse düşüncesinden dolayı yargılanmaz. Burası geneli Müslüman olan bir ülke. İslam dini Allahın istediği gibi uygulanıyor. Tahamülün gelişmediği, tek taraflı eşitlik ve özgürlük nutukların atıldığı şu komşu ülkelerimizin aksine burada BAŞÖRTÜSÜ serbest . ilk okulundan lisesine, üniversitesine başörtüsü her yerde serbest. İslami faaliyetlerinden dolayı kimse tutuklanmaz işkence görüp ömrü zindanlarda geçmez. Mazlumun yanında olup onarlı koruyan, cehaletle savaşan ilahi kelimetullah davası güden İslami dernekler kapatılmaz. Kimseye ırkından dolayı baskı, işkence. uygulanmaz asimilasyon politikası güdülmez…

Kısacası burası özgürlüğün , barışın refahın , adaletin hakim olduğu bir ülke .burası adeta bir cennet.

Afedersiniz hala buranın neresi olduğunu ve bu ülkenin adını bilmiyorum.

Burası Türkiye cumhuriyeti devletidir.

Aman Allah ım Türkiye mi . kan ter içinden yataktan fırladım.

Rüyaymış. Hay Allah bende sandım…yok be artık … gerçi biz böyle türkiyeyi ancak rüyamızda görürüz.
 
HAFTANIN YAZISI
ABDULHALIK HAN / DİYARBAKIR - YAŞ: 20
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir