• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Suruç Kardeşler Camii İbadete Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Açılış törenine AK parti milletvekili A.kerim Gök, il valisi Celalettin Güvenç, Suruç kaymakamı Dr. Fatih Akbulut, Suruç ilçe müftüsü Mustafa Altun Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Beraberindekilerle beraber teravih namazı kılan Vali Güvenç, cemaatle bayramlaştıktan sonra camii için halı sözü verdi.

 

İlçe müftüsü Mustafa Altun hoca yaptığı bilgilendirme konuşmasında: bu gibi camilere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, caminin taziye evi, kuran kursu, bayan camisi olmak üzere dört kısımdan oluştuğunu söyledi. Müftü Altun, \"Bayan camisinin giriş kapısı tamamen müstakildir. Daha önceleri halk taziyelerini çadırlarda toz duman içinde yapıyorlardı. Şimdi ise bu güzel mekânlarda gerçekleştiriyorlar. Ayrıca şu an Suruç`ta inşaatı devam eden buna benzer üç tane camimiz daha var. Ve bu camiler hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılmaktadır.\" dedi.

 

Cami imam hatibi İbrahim Yüce ise: camide 700 metrekare alanda ibadet yapıldığını dile getirerek, \"Camimiz son mimari sistemle yapılmıştır. Caminin içinde altın çini işlenmiştir. Ayrıca kubbelerinin içini hepsini elle ayetler yazdırdık. Bu cami; taziye evi, kuran kursu ve bayan camisi olmak hesabıyla önem arz ediyor. Yaklaşık olarak bir milyon TL harcadık. Daha da eksiklerimiz var bu konuda hayırsever vatandaşlarımızdan yardımlarını bekliyoruz. Bu bir milyon TL hepsi hayırsever vatandaşlarımız tarafından verildi. Halkımızdan Allah (c.c) razı olsun, Allah Teâlâ ecirlerini kat kat versin. Allah`u Teâlâ; bu gibi yardımlaşma duygusunu halkımız arasında daha da pekiştirsin inşallah\" diye konuştu. (Ömer Taş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir