• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
İİT Olağanüstü Toplantısını Mekke`de Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MEKKE - İslam İşbirliği Teşkilatı`nın (İİT) 4. Olağanüstü Zirvesi 15-16 Ağustos 2012 tarihlerinde Mekke`de düzenlendi. Zirve`ye Türkiye`den Cumhurbaşkanının yanı sıra Bahreyn ve Ürdün Kralları, Mısır, Yemen, Pakistan, Tunus, Nijerya, Çad, Afganistan, Somali, Gabon, Sudan, Bangladeş, Uganda Cumhurbaşkanları da katıldı. Ayrıca, Malezya Başbakanı ile birçok ülkenin dışişleri bakanları da toplantıda yer aldı.


Suriye`nin İTT Üyeliği Askıya Alındı
Suriye`de her geçen gün kötüleşen insani durum ile Filistin, Myanmar, Sudan ve Mali başta olmak üzere, çeşitli Müslüman ülke ve toplumların yaşadığı sorunlarının ele alındığı Zirve`de Suriye`nin İİT üyeliğinin askıya alınması kararlaştırıldı.


Suriye`de halkına savaş ilan etmiş ve ağır silahlar kullanan bir rejimin, büyük can kaybına sebebiyet verdiğini ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İİT üyelerinin bu sürecin uzamaması için ellerinden gelen her şeyi kararlılıkla yapmasının elzem olduğunu vurguladı. İİT`nin 13. Olağan Zirvesi`nin Türkiye`de gerçekleştirilmesi önerisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir