• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Almanya`dan İran`a Yasadışı Sevkiyat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Federal Başsavcılık’ın emriyle 4 şüphelinin Hamburg, Oldenburg ve Weimar kentlerindeki ev ve iş yerlerine baskınlar yapıldı. Gözaltına alınan şahısların Alman vatandaşı olduğu üçünün ayrıca İran vatandaşlığının da bulunduğu kaydedildi. Halle (Saale) kentindeki bir şüpelinin de evi ve şirketi arandı.

Aramalara yaklaşık 90 polis memuru katıldı.

Federal Başsavcılık şahısların 2010 ve 2011 yıllarında İran’a nükleer reaktör inşaasında kullanılabilecek özel vanalar gönderilmesinde rol oynadıkları ve böylece İran’a uygulanan ambargoyu deldikleri gerekçesiyle gözaltına alındığını kaydetti.

Türkiye ve Azerbaycan üzerinden

Açıklamada sevkiyatın Türkiye ve Azerbaycan’daki alıcılara yapıldığı ve parçaların paravan şirketler üzerinden İran’a gönderildiği kaydedildi.

Sevkiyatın milyonlarca euro tutarında olduğu kaydediliyor. Şüpheliler dış ticaret yasası ve savaş silahları kontrol yasasına aykırı faaliyetlerde bulunmakla suçlanıyor.

Federal Başsavcılık’tan yapılan açıklamada ayrıca sevkiyatın “Federal Almanya’nın dış ilişkilerini de önemli derecede tehlikeye soktuğu” da kaydedildi.

dw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir