• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İsrail Halil İbrahim Camisini Kapatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail yetkilileri Filistin`in el-Halil şehrindeki, Hazreti İbrahim ile eşlerinin mezarının bulunduğu Halil İbrahim Camisi`ni, Yahudilerin kutsal Elul ayı başlangıcı sebebiyle perşembe günü kapatacağı bildirildi.

Filistin Haber Ajansı WAFA`dan alınan bilgiye göre, el-Halil Vakıflar Müdürü Zeyd el-Caberi, ``İsrail yönetimi, Vakıflar müdürlüğüne `kapatma` kararını tebliğ etti. İsrail bunu her sene 10 günlüğüne yapar. İsrail bu camiyi yarısı Müslümanların yarısı da Yahudilerin olmak üzere ikiye ayrılmıştır ve caminin ibadete kapatılacağı vakitler tabloya yazılmıştır`` ifadelerini kullandı.

İbadet merkezini kapatan bu tür uygulamaları kınayan Caberi, bu tür yasakların kanunların izin verdiği ibadet hürriyetine olan saldırı olarak yorumladı.

Caberi, sözlerine şu şekilde devam etti:

``İşgalci İsrail bu sistematik siyasetini caminin her köşesini ele geçirmek için artarak devam ettiriyor. Halil İbrahim Camisi tamamen Müslümanların camisidir, ibadet merkezidir, Yahudilerin hiç bir hakkı yoktur.``

Halil İbrahim Camisi`nin cuma günü Müslümanlar için ibadete açılması bekleniyor. 25 Şubat 1994`te Barush Goldstien adlı radikal bir Yahudi`nin saldırısı sonucu 67 Filistinli camide katledilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir