• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...

BATMAN-13 Ağustos Pazartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından TOBB Eğitim Teknik Üniversitesi (ETÜ) sosyal tesislerinde yapılan `Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı`na BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu`da katıldı.

 

Türkiye geneli 365 Oda Başkanının katılım sağladığı toplantıda söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odalarının sivil dinamikleri bir araya getirmek suretiyle ülkenin barış ve huzur ortamına öncü rol olabileceklerini belirtti. Barış ortamının tesisi konusunda Ticaret Odalarının üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları irdeleyen Hisarcıklıoğlu, toplantı sonunda Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu ile baş başa görüştü. Görüşmede Batman`a bir eğitim yatırımı yapılmasını talep eden Nasıroğlu olumlu yanıt aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, daha önce bu konuda da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in de kendilerinden böyle bir talebi olduğunu belirterek, 1-2 ay içinde Batmana gelip eğitim yatırımı konusunda gerekli protokolü hayata geçireceklerinin sözünü verdi. Yaklaşık 15 Milyon TL civarında bir maliyeti olacak olan eğitim yatırımları Batmana büyük bir kazanım olacak.

 

Batman`ın İş Gezisi Programına Alınması Girişimleri Başlatıldı
Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM)`nin teşvikten en çok yararlanan 15 İle iş gezisi kapsamında Batman`ın yer almaması BATSO`yu harekete geçirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile ikili görüşmelerde konuyu dile getiren BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, TİM`in iş gezisi kapsamına Batman`ın alınmasını da talep etti. Hisarcıklıoğlu, Batman`ın da iş gezisi kapsamına alınması için gerekli görüşmelere başlayacağını belirtti.

 

Akredite Çalışmaları Hızlandırıldı
Avrupa Birliği (AB) standartlarında gerekli akreditasyon hazırlıklarını bitiren BATSO, TOBB`a gerekli başvuruda bulunarak Hisarcıklıoğlu`ndan gerekli işlemlerin hızlandırılması konusunda da söz aldı. Batman`ın akreditasyonun sağlanması için Osman Nasıroğlu`na gerekli taahhütlerde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, en kısa zamanda Batman`a geleceğini belirtti.(Halid Coşkun-İLKHA)