• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kadir Gecesinde Kan Bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Güneydoğu Kızılay Kan Merkezi olarak çevre il ve ilçelerinde kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirten merkezin sorumlusu Dr. İbrahim Çelik, özellikle Ramazan ayında kan ihtiyacına cevap verebilmek için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirtti.

 

Kırkın üzerindeki hastanenin kan ihtiyacına cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden Çelik, \"Gerek kurduğumuz çadırlarla ve gerekse de mobil kan alım araçlarımızla aldığımız kanları güvenirlik testinden geçiriyoruz. Bundan sonra hastanelere kanları ulaştırıyoruz. Kan merkezlerinin kurulmasıyla sokak sokak kan aramak zorunda kalan halkımız da bu şekilde ihtiyaç duyduğu kanı rahatlıkla bulabiliyor. Yüzde doksanın üzerinde kan ihtiyacını karşılama potansiyelimiz var. Bu ihtiyacın sürekli karşılanabilmesi için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bu akşam da mübarek Kadir Gecesi vesilesiyle cami çıkışında gönüllülerden kan bağışı almak için çadırımızı kurduk. Halkımızın desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Geçen sene 180 ünite kan toplamıştık. Bu sene bu rakamı aşmayı hedefliyoruz. Halkımızın ilgisinden memnunuz.\"dedi.

 

Gönüllü kan bağışında bulunan Hacı Fatih, \"Her yıl kan bağışında bulunuyorum. Peygamberimiz (sav) sağlık bulmak için hacamat yaptırmıştır. Bazen rahatsızlıklardan kurtulmak için kan vermenin faydalı olduğunu bizzat müşahade ediyorum. Böyle değerli bir gecede kan vererek hayır yarışına katılmak istedim.\"diyerek herkesi kan vermeye davet etti.

 

Kan vermenin hem sevap hem de sağlık açısından önemli olduğunu belirten M. Emin Deniz, \"Özellikle Kadir Gecesi`ne denk gelmiş olması bu hayır açısından bizleri çok mutlu etti. Vesile olanlara teşekkür ediyorum.\"dedi.
Kan bağışını çadırını görünce bu çalışmaya katkıda bulunmak istediğini belirten Rıdvan adlı öğrenci ise, böylesine güzel fırsatların her zaman ele geçmeyeceğini, değerlendirmek için kan bağışı çadırını görür görmez Kadir Gecesi`nde hiç düşünmeden kan vermeye karar verdiğini söyledi.

 

Hayatında ilk defa kan verdiğini belirten Enes Enterili ise, \"Bir deprem yaşadık ve insanların acil durumlarda nasıl kana ihtiyaç duyduklarını gördük. Bu güzel ve mübarek geceyi değerlendirerek kan vermeye ve buradan da bir hayır elde etmeye niyetlendik.\" diyerek kan vermeye devam edeceğini aktardı. (Murat Dalgın/Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir