• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
İletişimcilere İş Müjdesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ``Meslek Personeli Sınav, Görev, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik``, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, uzman yardımcılığına giriş sınavına iletişim fakültelerinden mezun olanlar da başvuracak. Giriş sınavının yazılı aşamasının yapıldığı tarihte 30 olarak belirlenen yaş sınırı da 35`e yükseltildi.

Yönetmelikle ayrıca, BTK Telekomünikasyon Kurumu Personel Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

PTT personel yönetmeliğinde de değişiklik
``PTT Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik`` de Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, fakülte veya yüksekokulların mühendis veya mimarlık bölümlerinden mezun olmak kaydıyla teknik uzman veya teknik amir olarak en az 2 yıl toplamda en az 8 yıl hizmeti bulunan çalışanlar, grup başmühendisi olarak atanabilecek.

Mevcut uygulamada, başmühendis pozisyonuna atanabilmek için fakülte veya yüksekokulların mühendis veya mimarlık bölümlerinden mezun olmak kaydıyla teknik uzman veya teknik amir olarak 2 yıl çalışmış olma şartı aranıyordu.

Yönetmelikte geçen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ibaresi de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı olarak değiştirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir