• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Bingöl Üniversitesinde Rektörlük Seçimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimi dün 08.00-13.00 saatleri arasında Rektörlük Konferans Salonu`nda yapıldı.

Bingöl Üniversitesi resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, daha önce 9 Ağustos olarak belirlenen Rektör Adayı Belirleme Seçim takviminin 14 Ağustos tarihine ertelenen aday belirleme seçimi yapıldı.

2007 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörü olan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş`ın en çok oy aldığı aday belirleme seçiminde 6 aday yarıştı.

Bu isimlerin önerilmesi ile başlayan seçimlerde, oy verme işlemlerinin tamamlanmasından sonra, sandıklardan çıkan oyların sayılması ile ortaya çıkan sonuçlar şöyle:

1-Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş: 85

2-Prof. Dr. Ali Sayil Erdoğan: 3

3-Prof. Dr. Kazım Yoldaş: 2

4-Prof. Dr. Mehmet Çelik: 2

5-Prof. Dr. Abdurrahman Gül: 1

6-Prof. Dr. Ali Yılmaz Gündüz: 1 oy aldı.

Bingöl Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimiyle ilgili en çok oy alan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş yapılan seçimle ilgili i İlke Haber Ajansı`na değerlendirmede bulundu.

Seçimin Rektörlük seçimi değil, Rektör Adayı Belirleme Seçimi olduğunu belirten Baydaş: \"Öğretim üyelerimizin kullandığı oylar sonucunda belirlenen adaylardan ilk 6 aday Yüksek Öğretim Kurumuna gönderilecek. Orda da yapılan değerlendirme sonucunda 3 kişi Cumhurbaşkanına gönderilecek ve Cumhurbaşkanı da bunlardan birini rektör olarak atayacak.\" dedi.

Tekrar Rektör seçilmeniz halinde ne gibi çalışmalarınız var sorusuna Rektör Baydaş: \"Bazı sorunlarımız var bunlardan, öğretim üyesi bulma sıkıntısı vardı bunda da önemli bir mesafe kat ettik. Gelecek dönemde ise markalaşmak, kaliteyi artırmak Üniversitede bilimsel çalışmaları artırmakla projeler geliştirmek. Uluslararası projeler üretmek. Dışarıya öğrenci göndermek ve dışarıdan öğrenci almak gibi kriterlerimiz olacaktır\" ifadelerini kullandı.

Baydaş: \"Üniversitemizde daha başka neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde akla ilk gelen yaptığımız müracaatlarla fakülte sayımızı artırmak. Bunlardan diş hekimliği fakültesini açmak gibi ciddi bir talebimiz var. İnşallah yükseköğretim de uygun görürse bu yıl ya da gelecek yıl olabilir.\"

Öğrenci sayısını 10 binin üzerine çıkarmayla ilgili çalışmalarının olduğunu aktaran Baydaş: \"Öğretim üyesini artırmak yani, birazda altyapı ve sayısal olmaktan ziyade nitelik olarak, kaliteli olarak her aşamada daha iyi daha fazla proje yapmaktır.\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir