• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Pankartlı Kutlama`
Batman Peygamber Sevdalıları Platformu kentin çeşitli yerlerine astırdığı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla Batman halkının, Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladı.

`Nisanur Dergisi Ağustos Sayısı Çıktı`
Aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur`un Ağustos sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu: Bayram... Dergi, bu ay İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli ile bir röportaj gerçekleştirmiş.

Batman Umut Gazetesi; `Çay Bahçesine Ses Bombası`
Batman Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan Şelale Çay bahçesine ses bombası atıldı. Atılan bombada kimseye bir şey olmazken olay yerine gelen polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

`Batman Müftülüğü Personellerinden Örnek Davranış`
Batman İl Müftülüğü kendi personelinden topladığı yardımlarla 230 aileye gıda yardımında bulundu.

Batman Gazetesi; `Hasankeyf`te El Yapımı Bomba Bulundu`
Güvenlik güçlerinin Hasankeyf ilçesi Yol üstü köyü yolu güzergâhında 2 kiloluk plastik kap içerisinde toprağa gizlenmiş olarak bulunan el yapımı patlayıcı uzmanlarca imha edildi.

`35 Mahalle Muhtarından Kınama`
Batmanlı muhtarlardan tepki gecikmedi. Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Fahrettin Kağba`nın Turgut Özal Bulvarındaki bir bankadan para çekmeye çalıştığı sırada arkadan bir kişinin kendisini tutması ve bir kişinin de belindeki silahını aldıktan sonra kafasına taşla vurması olayına Batmanlı muhtarlardan tepki gecikmedi.

Batman Pusula Gazetesi; `Çay Bahçesine Ses Bombası Atıldı`
Batman da Ramazan ayında açık olduğu iddia edilen bir çay bahçesine parça tesirli ses bombası atıldı.

`Bir Günde 4 Kişiyi Akrep Soktu`
Aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde akrep sokma vakalarında da artış oldu. Batman ve ilçelerinde aynı günde 4 kişiyi daha akrep soktu.

Batman Medya Gazetesi; ``Milletvekilinin Kaçırılması Bizi Üzdü``
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Başkanlığında kente gelen 26 milletvekili ve Kadın Kolları MYK ve MKYK üyeleri, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile AK Parti İl Başkanlığı`nda partili kadınlarla bir araya geldi.

`İlk Raunt Uluçam`ın`
İlk defa Batman Üniversitesinde yapılan Rektörlük seçiminin galibi Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam oldu.

Batman Postası; `Yaz Kur`an Kursu Öğrencileri Ödül Töreni Yapıldı`
Batman`da yaz Kur`an kursları arasında yapılan \"Kur`an`ı Kerimi Güzel Okuma\" ve \"Temel Dini Bilgiler\" sınavında dereceye girenlere ödülleri yapılan törenle verildi.

`Avukatlar İftar Yemeğinde Buluştu`
Batman Bölge Barosu Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven, önceki gün düzenlediği iftar yemeği ile tüm muhtarları biraraya getirdi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Fikret Bayram`ın Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası`
14 yıldır cezaevinde olan ve rahatsızlığı nedeniyle kişisel işlerini bile yapmakta zorlanan Fikret Bayram`ın salıverilmesi için imza kampanyasına sizde katılın.

`Kadınlarla İftardaydı`
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Hasankeyf`te partilerince kadınlara yönelik tarihi kale sokağında düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Batman Barış Gazetesi; `2 Kg Patlayıcı Bulundu`
Hasankeyf İlçesi kırsalında devriye görevi yapan Köy korucuları, arazide patlayıcı buldu. Durumun Jandarmaya bildirilmesinden sonra Jandarma birlikleri olay yerine gelerek el yapımı patlayıcıyı imha etti.

`Batman Üniversitesinde Seçim Heyecanı`
Batman Üniversitesinde dün rektörlük seçimleri yapıldı. Batman Üniversitesi`nde ilk defa rektörlük seçimleri yapıldı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Mahkeme, Ceza Yağdırdı`
KCK nın Batman yapılanması içinde örgütsel faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 2009 yılından beri yargılanan 4 ü tutuklu 26 kişiye toplam 207 yıl hapis cezası verildi.

Batman Duruş Gazetesi; `İmam-Hatip-Der`den Velilere İHL Çağrısı` Batman İmam-Hatip-Der Genel Başkanı Molla Osman Teyfur, okullara kayıt döneminin başladığını hatırlatarak, çocukların maddi manevi gelişimleri için aile ve velilerden çocuklarını İHL ve İHL Orta kısmına kayıt etmelerini istedi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Etrafı Jiletli Tel Camii`
Batman`ın varoş semtlerindeki ibadet evlerinden biri de Beşevler mahallesindeki Şerefiye cami. 1965 yılında yapılan camide hırsızlık olaylarına önlem amaçlı etrafı jiletli tellerle çevrilmiş. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir