• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sultanahmet Kadir Gecesinde Doldu Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini Sultanahmet Caminde ihya etmek isteyen İstanbullular adeta camiye akın ettiler. İftardan saatler öncesinde camiye gelenler cami çevresinde ve Sultanahmet meydanını doldurdular. İftarların açılmasının ardından inanan gönüller camiye girerek namazlarını kıldılar. Bol bol duaların edildiği, kaza namazlarının kılındığı, tesbihlerin çekildiği gecede Sultanahmet cami imamı Kadir Gecesinin önemini anlatan bir vaaz verdi. Çocuğu, yaşlısı, kadını, genci binlerce kişinin doldurduğu Sultanahmet caminde içinde yer bulamayanlar cami avlusunda programı takip ettiler.

İstanbul`un tanınmış hafızlarının okuduğu Kur`anlarla cami cemaati mest olurken mevlithanların okuduğu mevlidi şerif ise büyük bir dikkatle dinlendi. Verilen aralarda ise cami cemaati uzun uzun namaz kıldı, Kur`an okudu, dualar etti ve tesbih çekerek yüce yaratıcıdan af diledi. Eller büyük bir huşu ile göğe kaldırıldı. Yapılan dualarda Suriye ve Arakan`da yaşanan katliamlar da unutulmadı ve İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlerin son bulması için de dualar edildi.

Bazı özel kanalların canlı yayında verdiği kadir gecesi programının ardından cami çıkışında cemaate lokum ikram edildi.
(Hamza Toprak - İLKHA)

Kadir Gecesi`nde Camiler Doldu Taştı

Kur`an-ı Kerim`de, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla Bursa`da camiler doldu taştı. Kur`an-ı Kerim`de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Türkiye genelinde ihya edildi.

Başkentte, Kadir Gecesi nedeniyle pek çok vatandaş başta Hacı Bayram Camisi ve Kocatepe Camisi başta olmak üzere camileri doldurdu.

Teravih namazının ardından Kur`an-ı Kerim okuyup dua eden vatandaşlar, Kadir Gecesi`ni kutladı.

-Edirne-

Edirne`de iftar sonrasında vatandaşlar özellikle tarihi Selimiye Camisi`ne akın etti. Edirne İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu vaazında, Kadir Gecesi`nde Allah`ın rahmet kapılarının açık olduğunu ve tövbelerin kabul edileceğini belirtti.

Kadir Gecesi nedeniyle kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı vatandaşlar da Selimiye Camisi`ne gelerek namaz kılıp, dua etti. Teravih namazının ardından Dar`ül Hadis Camisi`nde ise Sakal-ı Şerif, ziyarete açıldı.

-Adana-

Adana`da da vatandaşlar iftar öncesinde geldikleri Sabancı Merkez Camisi`nin bahçesinde iftar yaptı. Kılınan namazlar ve edilen duaların ardından Kur`an-ı Kerim okundu.

Kadir Gecesi dolayısıyla Adana genelindeki camilerde yoğunluk yaşanırken, namaz öncesi ve sonrası da vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

-Erzurum-

Erzurum`da, Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın eden vatandaşların bir kısmı kalabalık nedeniyle cadde ve sokaklarda namazlarını kıldı.

Yakutiye ilçesindeki tarihi Lalapaşa Camisi`nde yer bulamayan vatandaşlar, namazı cami bahçesinde çimenlerin üzerinde kıldı. Saltuklular döneminde yapılan tarihi Ulu Cami`deki cemaat ise Cumhuriyet Caddesi`ne kadar taştı.

İftar saati sonrası yoğunluğun arttığı Erzurum camilerinde, yer bulmakta güçlük çeken vatandaşların bazıları da tarihi Çifte Minareli Medrese`nin bahçesinde açtıkları seccadeler üzerinde ibadetlerini yaptılar.

Yatsı ve teravih namazının ardından Yenişehir ilçesindeki Solakzade Cami`de ise Hırka-i Şerif ziyarete açıldı.

-Kastamonu-

Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi, Kadir Gecesi dolayısıyla Kastamonu`nun ilçelerinden ve il dışından gelen vatandaşların akınına uğradı.

Camide namaz kılmak için yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusunda namaz kılmaz zorunda kaldı.

-Van-

Kadir Gecesi nedeniyle başta Ulu Cami olmak üzere kentteki camiler doldu taştı. Kılınan teravih namazının ardından Kur`an-ı Kerim tilaveti ile mevlid-i şerif okundu, ilahiler seslendirildi.

Kızılay Van Şubesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi Ulu Cami önünde vatandaşlara helva dağıttı. Kurulan çadırlarda da vatandaşlar kan bağışında bulundu.

-Denizli-

Kadir Gecesi dolayısıyla başta Delikliçınar Camisi ve Ulu Cami olmak üzere ibadethanelere akın eden vatandaşlar, okunan Kuran-ı Kerim ve mevlidi dinledi ve dua etti.

Denizli Belediyesi`nin Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlediği etkinlik kapsamında ise teravih namazı sonrası Adalet ve İncilipınar Parkı`nda Kuran-ı Kerim, ilahi ve kasideler okundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir