• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHH Küba`ya Mescit Yapacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küba’nın başkenti Havana’ya 17 saatlik bir uçak seyahati sonrası ulaşan İHH ekibini İHH’nın bölgedeki partner kuruluşu olan Küba İslam Ligi Başkanı Yahya Pedro karşıladı.

Havana’da yapılan görüşmelerin ardından İHH ekipleri isimleri ve evleri daha önceden belirlenmiş 350 aileye Ramazan paketi dağıtımı yaptı. Ramazan paketlerinin dağıtımı sırasında konuşan İHH Proje Koordinatörü İhsan Özyürek, ”İHH olarak dünyanın farklı coğrafyalarında zulme uğrayan, yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizle dayanışma halindeyiz. Bugün Küba’nın başkenti Hava’na da Küba’lı Müslüman kardeşlerimizle birlikte olmak, onlarla iftar yapmak, onların sorunlarını dinlemek amacıyla buradayız. Türkiye’den kardeşlerinin selamlarını ve yardımlarını getirdik. İnşallah yakın zamanda yapılacak olan mescitte de bir araya gelmek nasip olur” dedi.

İHH’DAN KÜBA’YA MESCİT

Kübalı Müslümanların daha çok İslamiyet’i okuyarak kabul ettiklerini ifade eden Özyürek, ”Biz buraya aynı zamanda sizin ihtiyaçlarınızı da tespit etmeye geldik, inşallah yakın zamanda İspanyolca kitap eksikliğini de burada kapatacağız. Kübalı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. İHH olarak buraya dördüncü gelişimiz. En kısa zamanda tekrar geleceğiz. Bugün burada yardım dağıtarak iftar yapacağız ama sizler aslında burada Ramazan boyunca İHH’nın misafiri olarak iftarlarınızı yapacaksınız. Bunun için gerekli her şeyi ayarladık. Küba’da güzel bir mescid yapılması için çalışmalarımızı hızlandırdık. İnşallah yakın zamanda Türkiye’de hayırseverlerin de yardımıyla bu mescidi yapacağız” dedi.

Küba İslam Ligi Başkanı Yahya Pedro’da, Türkiye’den gelen kardeşleri görmenin büyük mutluluk olduğunu ifade ederek, “Ben 22 yıl önce Müslüman oldum. Bugüne kadar çok kaynak kitap sıkıntısı çektik. Çok şükür bugün Havana’nın genelinde 700, bütün Küba’da üç bine yakın Kübalı Müslüman bulunuyor. İHH bizi sürekli olarak soruyor, dertlerimizle dertleniyor. Biz kardeşlerimizin buraya daha sık gelmesini, ülkemizi ve bizi tanımalarını istiyoruz. Burada İHH 350 aileye yardım yaptı aynı zamanda Ramazan ayı boyunca da iftar yapacak kardeşlerimizin masraflarını karşıladı. Kendilerine dua ediyoruz” dedi.

İHH heyeti ile bölgede on gün kalan gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek`te, Kübalı Müslümanların ciddi anlamda kaynak ve mescid sıkıntısı olduğunu ifade ederek, “İHH’nın buradaki çalışmaları gerçekten çok önemli ve zaruri. Bu ülke ne yazık ki bu anlamda çok ihmal edilmiş. Buradaki Müslümanların Türkiye’ye getirilmesi ve dini anlamda eğitilmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki İHH’nın öncülüğünde Türkiyeli Müslümanlar Küba’ya bir Kuba mescidi açacaklardır.” dedi.

Küba’da yardım dağıtımı dışında Türk Büyükelçiliğini de ziyaret eden İHH heyeti daha sonra Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin daveti üzerine Suud elçisiyle rezidansında görüşerek görüş alışverişinde bulundu. Timetürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir