• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi  Yazılı Bildiri Dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Kadir Gece`nin önemini konu alan yazılı bildiri dağıttı.
 
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi üye ve gönüllüleri Ağrı`daki esnafları tek tek dolaşarak 1500 adet, Kadir Gecesinin önemini, bireysel ve ailevi olarak yerine getirilecek ibadetler ve tavsiyelerin yazılı olduğu yazılı metin dağıttı.
 
Gittikleri her esnafa Kadir Gecesinin öneminden kısaca bahseden gönüllüler, bu gecede yapılacak ibadetlerin önemine değindi.
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi üye ve gönüllülerinin bugün teravih namazından sonra Ali Ağa Camiinde sabah namazına kadar itikâfa gireceği daha sonra cemiyet binasında sahurlarını yaptıktan sonra programlarını sonlandıracakları öğrenildi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı şubesinin Esnaflara dağıttığı yazılı metinde şu ifadelere yer veriliyor:
"Kur`an-i Kerim`in inmeye başladığı Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi İslam`da en kutsal ve faziletli gecedir. Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur`an-ı Kerim bu gecede inmiştir. Kur`an-i Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardır. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadır:
"Doğrusu biz Kur`an-ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" (Kadir, 1-5). Kadir gecesinin hangi gün olduğu konusunda birçok görüş ileri sürülmüştür. Ancak ümmetin büyük âlimlerinin çoğunluğunun görüşü, Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi olduğu şeklindedir.


Kadir Gecesinde Neler Yapmalıyız?
Kadir gecesini, namaz kılarak, Kur`an-i Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirmeliyiz.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.
 
Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir. Bu da kişinin imanını tazeler. Hz. Ömer`den yapılan bir rivayette Peygamberimiz (sav)bizzat son on günün tekli gecelerinde camide itikâfa girip gecesini camide ibadetle geçirmiştir. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azından teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler. Özellikle seher vaktinde uyanık olmaya gayret edilmeli ve sabah namazı camide cemaatle kılınmalıdır.
Bu gecede özellikle duaya büyük önem vermeliyiz. Dua ederken İslami coğrafyasında ezilen sömürülen ve kanları dökülen Filistin, Afganistan, Irak, Suriye, Arakan ve diğer Müslüman kardeşlerimizi unutmamalıyız.
Bu, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen gecede insanlık alemini huzura kavuşturmak için gerekli olan esaslar indirilmiştir. Bu esaslar Namaz, zikir, tesbih, Kur`an ve Dua olarak bizlere sunulmuştur.
 
Unutmayalım ki; özellikle bu gecede Tevvab olan Allah tövbelerimizi kabul edecektir. Bunun için bolca tevbe ve istiğfarda bulunalım. Bizlere bir ikram olarak sunulan bu kutsal Kadir gecesinde dualarımızdan insanlığın huzuru, sevgi ve kardeşliğin sağlanması ve devamı için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralım. Yalnız kendi sevdiğimiz insanların değil, bütün insanların sevgiye layık olduğunu anımsayarak sevgide sağlam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardım dileyelim.
 
Bu gecenin İslam coğrafyasında akan kanın ve oluşan kargaşanın kalkmasına vesile olmasını cenabı Allahtan dileyerek, tüm halkımızın Kadir gecesini tebrik eder dualarınızda bizleri de unutmamanızı sizlerden istirham ediyoruz.
Şimdiden Ramazan bayramınızı kutluyor sizleri Allaha emanet ediyoruz."
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir