• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
KKTC`de Üniversiteler Cami İle Buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KKTC`de üniversiteli öğrenciler cami ile buluşuyor. Kimi üniversiteler yıllardır ihtiyaç duyulmadığı iddiasıyla yapılmayan camiye kavuşuyor. Yakın Doğu Üniversitesi’ne (YDÜ) yapılacak olan ülkenin en büyük camisinin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) de cami yapılması kararı alındı.

700 KİŞİLİK CAMİ

Yakın Doğu Üniversitesi’nin ardından şimdi de Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne cami yapılıyor. Bir süre önce hazırlıklarına başlanan caminin 700 kişiye hizmet verecek bir İslam Kültür Merkezi olacağı belirtildi. Cami için kaynağın İslam kuruluşlarından sağlanacağı açıklandı. DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak yaptığı açıklamada, cami yapımı ile ilgili konuyu doğrulayarak “Bu, öğrencilerimizin büyük bir ihtiyacıydı” dedi. Öztoprak, yapılacak olan merkezin aslında İslam Kültür merkezi olacağına da işaret ederek “Bu proje tamamen öğrencilerimizin ihtiyacından doğdu. Öğrenciler cuma namazlarını bazen dışarıda bazen de yağmur altında kılıyordu. Uzun zamandır bu yönde talep vardı. Okulumuzda 13 bin öğrenci var, bunun 12 bini Müslüman” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN EN BÜYÜK CAMİSİ

Öte yandan, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da yerleşkesi olan ve 20 bini aşkın öğrencisi bulunan Yakın Doğu Üniversitesi’ne yapılacak cami KKTC’nin en büyük camisi olacak. ‘Yakın Doğu’ adı verilecek caminin yaklaşık 10 milyon dolara (18 milyon lira) mal olması bekleniyor. Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel, KKTC’nin en büyük ve en yüksek camisi olacak proje ile ilgili şu bilgiyi verdi: “4 bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan camide 6 bin kişi ibadet edebilecek. İkişer şerefeli 55 metre yüksekliğindeki 4 minaresi bulunacak caminin ana kubbesi yerden 28 metre yüksekliğinde ve 28 metre çapında olacak. Ana kubbeyi çevreleyen 29 adet daha küçük çapta kubbeler bulunacak. Caminin iç avlusunun ortasında büyük bir şadırvan yer alacak. Ayrıca iç avlu 21 adet 5 metre çapında kubbelerle çevrili olacak. 30 dekar alanda inşaatı sürecek olan caminin 30 ayda tamamlanacağını ümit ediyoruz.”

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir