• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 24 Temmuz 2012 tarihinde buğday alımlarında randevulu sisteme geçen Toprak Mahsulleri Ofisi`nin 13 Ağustos 2012 tarihinde ise mısır alımlarında randevulu sisteme geçtiğini hatırlatarak bu sistemin çiftçilere kolaylık sağlayacağını ve zaman kaybını önleyeceğini söyledi.

Başkan Kaya; \"Üreticilerimizin TMO`ya ürün verebilmesi için çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini bağlı oldukları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri veya ilçe müdürlüklerinde güncellemeleri gerekmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olmayan ürün sahipleri ürünlerini randevu almak sureti ile teslim edebilecektir. Üreticiler en fazla ÇKS belgelerinde kayıtlı üretim miktarı kadar randevu alabilecektir\" diye konuştu.

2012 yılı içerisinde üreticilerin ofis alım noktalarında fazladan beklemelerini önlemek için TMO tarafından uygulanan sistemle randevu tarihinde mısır getirmeyen üreticilere getirmediği miktar için tekrar randevu verilmeyeceğini de hatırlatan Kaya; \"Randevular internet üzerinden TMO web sitesindeki linkten veya bizzat iş yerlerinden kolayca alınabilir. Randevu alan üreticilerimiz ürünlerini randevu tarihinde aynı günde, alamayanlar ise önceden olduğu gibi sıraya girerek verebilecekler. Ürün teslim tarihinden en fazla 10 gün öncesinden itibaren randevu alınabiliyor\" dedi.

Çiftçilerin randevulu sistemle işlem yapması halinde işlerini daha kolay bir şekilde yapabileceklerini ifade eden Kaya, çiftçilerin bu sistem sayesinde çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisleri önlerinde bekleme çilesine de son verileceğini aktardı. (Mehmet Demir-İLKHA)