• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Madde bağımlılığı ile mücadelede yol haritası belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Valiliği tarafından 2018 yılında tamamlanan, "Şanlıurfa İlinde Uyuşturucu Kullanım Sıklığı ve Risk Etmenlerinin Belirlenmesi" konulu araştırma projesinden elde edilen veriler doğrultusunda, ildeki kurum kuruluşların uygulayacağı çalışmaların değerlendirildiği "Şanlıurfa İlinde Uyuşturucu İle Mücadelede Önleme Faaliyetlerinin Güçlendirilmesi" konulu toplantı düzenledi.

GAPTEM toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2018 yılında uygulanan proje ile il merkezi ve tüm ilçelerde madde bağımlılığı konusuna yönelik oldukça aydınlatıcı bilgiler elde edildiğini ve bu alanda uzman akademisyenlerin görüş ve değerlendirmelerinin ele alındığını kaydetti.

Erin, "Vatandaşlarımızın sürekli yakındığı madde bağımlılığıyla ilgili mücadelede yol haritamızı belirleyecek araştırma ve analiz programımızı tamamladık. İl genelinde madde kullanımında mekân olarak kullanılması muhtemel 236 metruk bina tespit edildi ve 63 adedi yıkıldı. 31 bina için güvenlik tedbirleri alındı, sit alanlarında yer alan binalar ile mülkiyet sorunu nedeniyle yıkılamayan binaların farklı amaçlarla kullanıma sunulabilecek hale getirildi." dedi.

Okul çevreleri, park ve bahçeler ile güvenlik açısından riskli bulunan mekânlarda güvenlik tedbirlerinin çok ciddi şekilde uygulanması talimatını veren Erin, "Uyuşturucu ile mücadelede eylem planının, tüm kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde, basın, sosyal medya gibi alanları da kapsayacak şekilde olması gerekir. Bu bilinçle okullardan camilere, mahallelerden şehir merkezlerine kadar herkesin bir görev üstlendiği, birbirine bağlı ve koordinasyon içerisinde çalışacak şekilde planlanması gerekir. Uyuşturucu ile mücadele eylem planı, paydaş kurum kuruluşların görev bölümü ve koordinasyon biriminin oluşturulmasıyla hayata geçirilecek." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen toplantıya; vali Yardımcıları, kaymakamlar, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yeşilay ve bağımlılıkla mücadelede etkin rol üstlenen bazı sivil toplum kuruluşları katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir