• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 14 Ağustos 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Batman`da İtikafa İzin Yok`
Ramazan`ın son on gününde, Müslümanlar birçok yerde itikafa girerken, Batman`da itikaf ibadetini ifa etmek cami cemaatine izin verilmedi.

 

`Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Kadir Gecesi Mesajı`
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajda, İslam ümmetine, hasseten Suriye, Myanmar, Irak, Filistin, Afganistan, Çeçenistan ve daha başka yerlerde zulüm altında inleyen Müslümanlara dua edilmesini istedi.

 

Batman Umut Gazetesi; `Günde 3 bin 500 Tır Çalışacak`
Irak`tan çıkan ham petrolü Türkiye`deki rafinerilerde işlemek için yapılan petrol taşıma işi ihalesini Batman merkezli Kaçmazlar Lojistik aldı. Irak`ın Ham petrol taşıma işini alan Kaçmazlar Lojistik`in firma yetkilisi Uğur Kaçmaz, bölgede ekonomik bir canlanmanın olacağını belirtti.

 

`Hepimiz Milletin Hizmetkârıyız`
Batman`da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜMSİAD Batman Şubesinin Van Kahvaltı Salonu`nda düzenlediği sahur yemeğine katıldı. Şimşek, `Hepimiz milletin hizmetkârıyız` dedi.

 

Batman Gazetesi; `Sigara Kaçakçısına Polis Kurşunu`
Batmanlı 31 yaşındaki Mehmet Duman, Ağrı`nın Doğubeyazıt ilçesinde kendisini yakalayan özel harekât polisi tarafından başına ateş edildiği ileri sürüldü.

 

`Bilge-Der STK`ları İftarda Buluşturdu`
Batman Bilge Eğitim Derneği (Bilge-Der), Batman`da faaliyette bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllülerine iftar yemeği verdi. Batman Bilge Der genel merkez binasında verilen yemeğe, Peygamber Sevdalıları Platformu, Kur`an Nesli Platformu ve Hak ve Özgürlükler Platformu`na üye derneklerin üye ve gönüllüleri katıldı.

 

Batman Pusula Gazetesi; `4 Çocuk Babası Kaçırıldı`
Batman`da oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını ileri süren acılı baba, 4 çocuk babası olan evladının serbest bırakılmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen Abdulbasit Ayhancı`nın ailesi İHD Batman Şubesi`ne başvuru yaptı.

 

`Irak Ham Petrolünü Kaçmazlar Taşıyacak`
Irak`tan çıkan ham petrolü, Türkiye`deki rafinerilere taşıma işi ihalesini Batman merkezli Kaçmazlar Lojistik aldı.

 

Batman Medya Gazetesi; `Köylülerden Yol Tepkisi`
Batman merkeze bağlı Kuyubaşı Köyü (Cegeluwê) sakinleri köy yolunun oldubittiye getirildiğini ileri sürerek tepki gösterdiler.

 

`Bu Gece Kadir Gecesi`
Bin aydan hayırlı olan Kadir gecesinden Mekke devrinde nazil olan ve Kur`an`ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadr Suresi`nde bahsedilir. Kadir Suresinde Kur`an`ın kadir gecesinde indirildiğinden, kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğundan, kadir gecesinin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerden bahsedilir. Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gecedir.

 

Batman Postası; `İHD`ye Sığındılar`
Ağrı`da oğlu korucular tarafından vurularak yaralanan ve Hakkari Dağlıca`da bir firmaya benzin taşırken oğlu PKK`lılar tarafından kaçırılan iki baba, İHD Batman Şubesi`nden yardım istedi.

 

`AK Parti`li Kadınlar Batman`da`
Güldal Akşit Başkanlığında kente gelen 25 milletvekili ve Kadın Kolları MYK üyeleri ile AK Parti Batman milletvekilleri Ak Parti İl Kadın Kollarını ziyaret etti.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Bakan Şimşek TÜMSİAD`ın Konuğuydu`
Ramazan ayı ziyaretleri nedeniyle Batman`da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜMSİAD yönetim kurulu ve üyeleri ile sahurda buluştu.

 

`Müftülük Personelinden Örnek Davranış`
Batman İl Müftülüğü kendi personelinden topladığı yardımlarla 230 aileye gıda yardımında bulundu.

 

Batman Barış Gazetesi; `250 yetime bayram hediyesi`
İHH Batman Gönüllü Temsilcisi BEY-DER Başkanı Zeki İslamoğlu, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla 250 yetime Bayram elbisesi dağıttı.

 

`Medeniyet Gençliği Gönüllüleri` Üyeleri İftarda Buluştu`
Batman `Medeniyet Gençliği Gönüllüleri` İl Koordinatörü Yahya Koyun, üyelerine iftar yemeği verdi.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Oğlumu Serbest Bırakın`
Batman`da oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını ileri süren acılı baba, 4 çocuk babası olan evladının serbest bırakılmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen Abdulbasit Ayhancı`nın ailesi İHD batman Şubesi`ne başvuru yaptı.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Batman`a Ayrı Bir Önem Veriyoruz`
TÜMSİAD üyeleri için Van Kahvaltı Salonu`nda sahur programı düzenledi. Sahur programında bir açıklama yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Batman`a ayrı bir önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: \"Dünyanın birçok ülkesine ticaret amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz her yerde bize büyük bir talep olduğunu görüyoruz.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Teslim Olmamıza Rağmen Kafasına Sıktılar`
Doğubeyazıt`ta yakalanan sigara kaçakçılarından biri, silahlı saldırıya uğradı. Batman`da tedaviye alınan Mehmet Duman, bir gözünü kaybetti. Duman`ın yakınları ise şok iddiada bulundu; \"Teslim olmamıza rağmen kafasına sıktılar\" dediler. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir