• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
150 Hafız ve 150 Hocaya İcazetleri Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Türkiye`de bir ilk olarak düzenlenen 150 Hafız ve 150 Hocanın İcazet Merasimi Abdi İpekçi spor salonunda gerçekleştirildi. İsmailağa cemaatine bağlı Fatih medreseleri tarafından düzenlenen "Türkiye Hafızına Sahip Çıkıyor" programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
 
İcazet alacak hoca ve hafızların salona girmesiyle başlayan program dünya Kur`an okuma birincisi Fatih Bilir hocanın okuduğu Kur`an tilavetiyle devam etti. Okunan Kur`an`ı Kerim`in ardından Tekke Kurs Müdürü Abdurrahman Kalkan hoca Kur`an`ın önemi üzerine bir konuşma yaptı. Kalkan hoca, Kur`an`ın insana şefaatçi olacağını belirterek, Kur`an`ın bol bol okunması ve okuyanın hayatına tatbik etmesi gerektiğini vurguladı.
 
Abdurrahman Kalkan hocanın konuşmasının ardından yaşları 7 ve 11 arasında değişen küçük hafızlar ezbere ayet ve hadisler okudu. Ayrıca yine hafızlığını tamamlayıp Arapçayı bitiren Enes Canpolat, "Daha Kur`an ne desin" adlı şiirini okudu. Daha sonra 6 yaşında medrese eğitimi alan küçük Muhammed Hamza Türksever kısa bir şiir okudu.
 
Programda hafızlığını bitiren 5 hafız Kur`an İstanbul müftülüğünde görevli Muhammet Ali Şeker tarafından imtihana tabi tutuldu. Sayfa sayıları ve ayetlerin sorulmasıyla yapılan imtihanda küçük hafızlar imtihanlarını başarıyla verdi.
 
Hafızların imtihanlarının ardından dünya Kur`an okuma birincisi Mehmet Bilir Hoca ile ağabeyi dünya Kur`an okuma birincisi Fatih Bilir hoca yaptıkları düet ile katılımcılara Kur`an ziyafeti sundu.
 
Program 150 hafız ve 150 hocaya verilen icazetlerin ardından sona erdi. (Hamza toprak - İLKHA)
 
 
 
 
 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir