• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Kadir Gecesi Ramazanın Bereketini Taçlandırır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde, Ramazan ayının son günlerinde saklı olan Kadir Gecesi hakkında açıklamada bulunan Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Mersin`in merkez camilerinde sahura kadar program yapılacağını ifade ederek halkı camilere ibadet etmeye davet etti.

 

Ramazan`ın Bereketini Taçlandıran Gece
Yüce dinimizin değer verdiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın, kendi başına bir bereket ayı olduğunu söyleyen Müftü Melek, \"Peygamber Efendimizin ifadesiyle, \"Evveli Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu ise Cehennemden Kurtuluş\" olan mübarek bir ayın sonlarına doğru yaklaşmış bulunmaktayız bu mübarek ayın içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğu Kur`an`ı Kerim`de belirtilen Kadir Gecesi de adeta bu Ramazanın bereketini taçlandıran sevap ve mükafatı en yüksek bir seviyeye çıkaran bir gecedir\" dedi.

 

İl Müftüsü Melek konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Kadir gecesi fazileti büyük olan bir gecedir. Allah, bazı geceleri, bazı saatleri bazı, ayları bizim için bir fırsat olarak vermiştir. Bu fırsat bizim günahlarımızdan arınmamız, hatalarımızdan vazgeçmemiz ve yanlışlıklardan dönmemiz, sevap ve mükafatlarımızı olabildiğince artırıp Yüce Rabbimizin affına, lütuf ve keremine mazhar olabilmemiz için bu gecenin fırsat olduğunu bilelim. Kadir Suresinde bu bu gecenin fazilete baktığımız zaman Kur`an`ı Kerim`in nazil olmaya başlaması, Kadir Gecesinin \"bin aydan\" daha hayırlı olması ve her Kadir Gecesinde İmsak`a kadar yani Tan yeri ağarıncaya kadar süren \"Meleklerin yeryüzüne gruplar halinde inerek Müslümanların dualarına amin diyerek iştirak etmesi, onların da dua eden Müslümanlara dua etmesi\", \"onlara selam vermesi\" gibi çok müstesna güzellikler bu gece içerisinde yaşanmakta onun için bu geceyi Müslümanların mümkün mertebe en güzel bir şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz.\"

 

Açık Kalacak Camiiler ve Program
Vatandaşların bu manevi ortamı en yüksek derecede yakalayabilmeleri maksadıyla, Merkezdeki Yenişehir ilçesinde bulunan Hz. Mikdad Cami, Merkez Akdeniz İlçesinde Ulu Cami ve Yine Mezitli ilçesinde Ulu Camide sabaha kadar program icra edileceğine değinen Müftü Melek, camilerde uygulanacak olan programı ise şöyle açıkladı: Yatsıdan önce vaaz, yatsı ve teravih namazı, akabinde Mevlit-i Şerif, Sakal-ı Şerif ziyareti, Tesbihat, Tesbih namazı, Teheccüd namazı, sahur yemeği, Sabah Namazını cemaatle kılmak.

 

Bu geceyi şu şekilde değerlendirebiliriz;
- Bu gece namaz borcu olanlar kaza namazı kılsınlar.
- Kur`an`ı Kerim ile münasebetini iç muhasebeden geçirmek.
- Emirleri ve nehiyleri noktasında eksiklikleri nelerdir bunun telafisi için neler yapılabilir.
- Bu gece bol bol namaz kılarak Kur`an`ı Kerim okumak suretiyle manevi bir ortam bulmak.
- Fakir ve yoksul insanlara imkanlar el verdiğince yardımda bulunmak.
- Bol bol tevbe ve istiğfarda bulunmak.
- Müslümanlara, kendimize ve ailemize dua etmeli. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir