• DOLAR 34.229
  • EURO 37.332
  • ALTIN 2945.802
  • ...
`İmam Hatipler`deki Kayıt Zorluğu Kaldırılmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- e-Okul kayıt sisteminde İmam Hatip okullarını tercih hakkının sağlanmaması ve bu nedenle de veliye kayıt yapma zorluğu getirildiğini belirten Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir yaptığı yazılı basın açıklamasında; "17 Ağustos`a kadar ön kayıtlar alınacak. Ara sınıflarda ortaokul İmam Hatiplerine ciddi talep olmasına rağmen öğrenci kayıt edilmiyor. Bu konu hakkında hemen çalışma yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Veli Zorda Bırakılıp, Diğer Okullara Yönlendiriliyor"
İmam Hatip Okullarına kayıt yaptırmak isteyen velilerin, e-okulda yaşadığı sıkıntı nedeni ile diğer eğitim kurumlarına zorunlu olarak yönlendiğini belirten TESSEP Başkanı Demir "Eğitim kurumlarına kayıtlar devam ederken İmam Hatip Okulu öğrencileri e-okuldan kayıt yaptıramıyor. Kaydın ancak dilekçe ile gerçekleşebileceği söyleniyor. Kayıt yaptıramayan öğrenciler mecburen diğer eğitim kurumlarına yöneliyor. 17 Ağustos`a kadar ön kayıtlar alınacak. Ara sınıflara ortaokul İmam Hatiplerine ciddi talep olmasına rağmen öğrenci kayıt edilmiyor. Bu konu hakkında hemen çalışma yapılması gerekiyor." dedi.

 

"Ara Dönem Öğrencilerine İmam Hatiplere Dönme Şansı Verilmelidir"
Şu anda ara dönemde diğer kurumlarda okuyan okuyan öğrencilere de İmam Hatiplere dönme kapısının açılması gerektiğini belirten Demir açıklamasında şunları belirtti: "Yeni kayıt yaptıranlara çıkarılan bu zorluğun yanında, daha önce mevcut bir öğretim kurumunda okuyan öğrencilerinde, İHL ve İHO`larına dönme şansı zorlaştırılmış durumda. Yani 6.7.8. sınıflarda okuyan öğrencilere İmam Hatipleri tercih etme hakkı tanınmıyor. Ara dönem öğrencilerine bu hak tanınmalıdır. 5. sınıftan 6. sınıfa geçen öğrencilerin imam hatip ortaokuluna kayıt yaptıramamaları bir mağduriyettir. Bu konuda ciddi şekilde şikayetler alıyoruz. Sistemdeki bu durum için acil düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bir çok aile çocuklarının İmam hatip ya da mesleki ortaokulda okumasını istiyor. Dolayısıyla, ara dönem öğrencileri için yeni bir düzenleme yapılması şart. Bu hak bütün öğrencilere tanınmalıdır. Aksi halde çocuklarımız tercih ettikleri eğitim hakkından mahrum kalmış olacaklardır. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir