• DOLAR 34.238
  • EURO 37.287
  • ALTIN 2945.74
  • ...
Müminler İtikâf Sünnetini İhya Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Efendimizin unutulmaya yüz tutmuş sünnetlerinden olan itikâf sünneti, Vanlı müminler tarafından ihya ediliyor. Ramazanın son 10 gününün belli vakitlerini itikâfa girerek camilerde geçiren müminler, unutulmaya yüz tutmuş bir sünneti ihya etmeye çalıştıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek tüm Müslümanları bir namaz vakti dahi olsa itikâfa girme çağrısında bulundu.

 

Kimi müminler il müftülüğünün belirlediği camilerde itikâfa girerken kimi müminlerde mahalle camilerinde bir araya gelerek itikâfa giriyor. Yenişehir Camisi de müminlerin bir araya gelerek itikâfa girdiği camilerden biri.

 

Son 10 Gün Fırsat Günleridir
Yenişehir Camisinde itikâfa girenlerden  Recep Karabulak, yaklaşık 10 kişiden oluştuklarını, teravih namazlarını kıldıktan sonra itikâfa girdiklerini belirtti. Karabulak, \"Gündüz çalıştığımız için gündüz gelemiyoruz. Teravihten sahur vaktine kadar burada itikâfa giriyoruz kardeşlerimizle beraber. Genel olarak Kuran okuyoruz. Zikir ve virtlerimiz var. İtikâf genelde bireysel olduğu için eksik kaldığımız noktalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun yanında iç muhasebe de yapmaya çalışıyoruz. . Biz özellikle ona değiniyoruz. Çünkü, malum son 10 gün fırsat günleridir. İnsan, kendi nefsinin tezkiyesini bugünlerde yapması gerekiyor\" dedi.

 

Müslüman Avcıdır
İtikâfın ihya edilmesi için gün boyu kalınması şartının olmadığını hatırlatan Karabulak, \"Bir namazlık vakit olsa dahi insanların itikâfa girmesi lazım. Toplum olarak gün boyu vaktini ayıracak çok az insan var. Sahura kadar pek az insan yatıyor. Televizyon seyredeceğimize ya da boş boş vakit geçireceğimize hem itikâf sünnetinin ihya edilmesi hem de insanın nefis tezkiyesini yapması daha iyidir. Müslüman avcıdır. Avını yakaladığı zaman kesinlikle avlanması gerekir. Bugünler de av mevsimi gibi bir şeydir. Yani sevap mevsimidir. O sevapları teker teker yakalamak, avlamak gerekir\" ifadelerini kullandı.

 

Tüm müminleri itikâf sünnetini ihya etmeye çağıran Karabulak, \"Arkadaşlarımızı devamlı teşvik ediyoruz. Şu an 5-10 kişi başladık ama inanıyorum ki bu; 20 kişi de olacak, 100 kişi de olacak ve bu gitgide 2-3 camide değil Van`ın bütün camilerinde inşallah vuku bulacak. Allah Resulü`nün unutulan bir sünnetinin ihya etmemiz Allah resulünün de dediği gibi, 100 şehit sevabı kazanmamıza vesile olacak inşallah\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir