• DOLAR 34.3
  • EURO 37.459
  • ALTIN 2922.608
  • ...
66 Yaşında Kur`an Okumayı Öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesinde esnaflık yapan Muhammed Şerif Vuran (66) çevresinde Kur`an okumasını bilen vatandaşların yardımıyla Kuran`ı Kerimi kısa sürede öğrenip defalarca hatim etti.

 

Kuran`ı Kerimi bilen kimi gördüyse yardım istediğini belirten yaşlı adam, iki sene içerisinde Kuran`ı öğrendiğini ve çok kısa bir sürede Kur`an`ı altı kez hatim ettiğini söyledi. Kuran`ı öğrendikten sonra da kendi çocuklarına öğreten yaşlı adam, iki kız ve iki erkek çocuğunun Kuran`ı öğrenmesine vesile oldu.

 

Kur`anı Kerimi niçin daha önce öğrenmediniz? sorumuza "Ben zor olacağını ve hiçbir zaman öğrenemeyeceğimi, herkes öğrense de ben öğrenemem diye zannediyordum. Oysaki Kuran öğrenmek gerçekten Allah(c c)` in yardımıyla çok kolaymış." cevabını verdi.

 

Kuran`ı Kerim`i bilmeyenlere tavsiyede bulunan Vuran, "Allah (c c) kim neyi isterse; ona, onu verir yeter ki biz biraz azmedelim."dedi.

 

Zamanla zihnin Kur`anı Kerime alıştığını belirten Vuran, "Dünyanın bütün malını bana verseler dahi Kuran okumasını hiçbir şeye değiştirmem" şeklinde konuştu. (Mehmet Furkan/Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir