• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2919.799
  • ...
Ramazan Ayını ve Kadir Gecesini Kıymetli Kılan Kur`andır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son kısmını yani günahlardan kurtuluş kısmını idrak ettiğimiz şu günlerde bu mübarek ayın son 10 günün tekli gecelerinde aranan ve Kur`an-ı Kerim`in ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini İlke Haber Ajansı`na değerlendiren Van İl Müftsü Nimetullah Arvas, bu gecenin büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

\"Bu Geceye de Ramazan Ayına Bu Değeri Veren Kur`andır\"
Müftü Arvas bu mübarek gecenin Ramazan`ı şerif son 10 gününün tekli gecelerinde aramamız gerektiğini söyleyerek, \"Eğer gerçek anlamda Kadir Gecesini idrak etmek istiyorsak Ramazan ayının son 10 gecesinin tekli olanlarında yani 21. 23., 25., 27., gecelerinde aramak lazım. İmamı Azam ve birçok müçtehit bu gecenin 27`sinde olduğunu söylemişlerdir. İmam Şafii ve ona tabi olan müçtehitler ise ayın 25`ini Kadir Gecesi olarak belirtmişlerdir. Her halükarda son 10 günde aramak gerekir. Bu fırsatı kaçırmam adına tek günlerde aramak gerekir. Bu geceye de ramazan ayına kıymet verdiği gibi Kur`an-ı Kerimin inmiş olmasıdır. Bu geceye kıymet verir. Bu gece Kur`an- Kerimin tabiriyle bin aydan daha hayırlıdır.\" dedi.

Kadir Gecesinde Neler Yapmalıyız?
Resulullahın (sav) \" Kim Kadir gecesine inanarak sevabını Allah`u Teâlâ`dan umarak o geceyi ihya ederse Allah geçmiş günahlarını affeder\" hadisini hatırlatan Müftü Nimetullah Arvas, \"Kim o geceye hürmet gösterirse rabbimiz ona lütufta bulunur. Peki, bu geceyi nasıl değerlendirmemiz lazım? Birincisi o gece teravih namazlarımızı kılacağız. Teheccüt namazı, gibi bedeni ibadetlerin yanında, kavli ibadetler dediğimiz dua, zikir, tesbih, Kur`an okuma gibi. Ayrıca, mali ibadetler yapılabilir sadaka vermek fakir fukaraya yardımda bulunmak gibi ibadet çeşitleriyle meşgul olmak gerekir.\" diye konuştu.

\"Kadir Gecesinde de Tüm Camilerin Açık Olacak\"
Kadir gecesinde de tüm camilerin açık olacağını belirten Arvas sözlerini şu şekilde sürdürdü: \"Bu Kadir gecesinde tüm camilerimizi açık tutacağız. İnşallah biz müftülük olarak Ulu Camide bir programımız olacak diğer camilerde ise yine çeşitli programlar tertiplenecek ve tüm camilerimiz açık olacak. Bunun yanında Ramazan çalışmalarımız sizlerinde takip ettiği gibi devam ediyor.\" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir