• DOLAR 34.178
  • EURO 37.13
  • ALTIN 2939.389
  • ...
Az Hasarlı Ödemeleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Bakanlar Kurulu kararı ile 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van`da meydana gelen depremler nedeniyle, fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere, kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere 1.250 TL karşılıksız olarak yapılan yardımlara 18 Temmuz`dan itibaren merkeze bağlı köylerde başlanmıştı.
 
13 Ağustos ile 17 Ağustos arasında ödeme yapılacak mahaleler şöyle: 13 Ağustos`ta Hacıbekir Mahallesi, 14 Ağustos`ta Abdurrahman Gazi ve İskele Mahallesi, 15 Ağustos`ta Beyüzümü ve Yeni mahalle, 16 Ağustos`ta Serhat, Yalı, Esenler, Eminpaşa Mahalleleri, 17 Ağustos`ta Seyit Fehim Arvasi Mahallesi.
 
Öte yandan ödemeler için vatandaştan herhangi bir başvuru yapması veya bir belge getirmesi istenmezken konutları az hasarlı olan ev sahibi veya kiracıya, Adrese Dayalı Kayıt Sistemi (ADSK) baz alınarak ödemeler yapılacak. Ödemeler; T.C. Ziraat Bankası`nın, Kazım Karabekir Caddesi eski SGK karşısındaki şubesinden yapılıyor.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir