• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Av Karhan İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, Suriye`de devam eden direnişe destek vermek ve Suriye`de katledilen Avukat Osman Karahan için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazına için birçok İslami STK yetkilisi, Yeni Akit Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Yazar Mehmet Pamak da katıldı.
 
Cenaze namazının kılınmasından sonra bir konuşma yapan Şehid Osman Karahan`ın dava arkadaşlarından Semih Karakoç, "Esed rejiminin zulmüne karşı mücadele eden Suriye halkına destek olmak için Halep`te şehid olan Karahan`ın nerede bir haksızlık olursa mutlaka karşısında dururdu. Dünya malını hiçe sayardı ve çok fedakardı. Onun en büyük isteği şehid olmaktı ve bu isteğine ulaştı" dedi. Karakoç, Osman Karahan`la 23 yıldır arkadaş olduğunu söyleyerek, onun hiçbir zaman oturmaya razı olmadığını ve cihad meydanlarına yürüdüğünü belirtti.
 
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise Suriye direnişinin bütün zorluklara rağmen devam ettiğini ifade ederek Müslümanların Suriye konusunda daha duyarlı olmasını ve Suriye halkına destek olmaları gerektiğini söyledi.
 
Kaya, "Müslümanlar birlik olduklarında kendilerinden güçlü olan düşmanları bozguna uğratmışlardır. Suriye`de Müslümanlar bunu yapabilir. Esed rejimi çökmüştür. Katil Esed ve Baas rejimi bundan sonra on binlerce Müslümanı katletse de bir daha Suriye`de otoritesini sağlamayacaktır" diye konuştu.
(Abdusselam Güneş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir