• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ticari Taksilerin İl Dışına Çıkmaları Zorlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ticari taksicilerin il dışına çıkabilmeleri için ( A1 ) yetki belgesi alma zorunluluğu başlattı. Belge almak isteyen taksici esnafının belge için 15 bin 700 lira, belgesiz İl dışına yolcu taşıyanlar ise 2 bin 500 lira ceza ödemek zorunda kalacak.

Yapılan açıklamada, 09.07.2009 yılında yürürlüğe girmesi gereken ve bugüne kadar Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun işbirliğiyle yürütülmüş olan çalışmalar neticesinde konunun Danıştay İdari Dava Dairelerinde taşındığı ve uygulamanın başlatılmadığı hatırlatılarak, \"Ancak geçen günlerde mahkemenin, yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması üzerine Ulaştırma Bölge Müdürlükleri (A1) yetki belgesi olmadan il dışına çıkan \"T\" plakalı ticari taksilere cezai işlem uygulaması başlanmış bulunmaktadır\" denildi.

(A1) yetki belgesi almak isteyen ticari taksici esnafın Ankara Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğine işaret edilen açıklamada, \"Konuyu yargıya taşıdık ve takibimiz de sürmektedir. A-1 belgesi alınması için ön görülen ücret uygulaması ile belgesi olmayanlara uygulanan cezanın yüksekliğiyle ilgili görüşmelerimiz ise Bakanlık düzeyinde sürdürülmektedir. Bu vesile ile tüm esnafımıza hayırlı işler dilerim\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir