Van`a 57 Uzman Doktor 136 Pratisyen Atandı
Van`da yaşanan depremler sonrası mecburi hizmetini tamamlayan doktorların şehirden ayrılmasıyla oluşan doktor açığının kapanması amacıyla 57 uzman doktor ile 136 pratisyen doktor atandı.
VAN - Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Van İl Sağlık Müdürü Dr Bilal Acar, sağlık bakanlığıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde merkez ve ilçelerde 136 pratisyen ile 57 uzman doktorun atandığını belirterek, Van`da deprem sonrasında oluşan doktor sorununun çözüldüğünü belirtti.
\"Kadrolarımız Olması Gereken Standart Ulaşmış Oldu\"
Yaşanan depremlerden sonra zorunlu görev süresini dolduran hekimlerin kenti terk etmesi üzerine sağlık alanında sıkıntı yaşandığını hatırlatan Van İl Sağlık Müdürü Dr Bilal Acar, \"Son zamanlarda ilimizde yaşanan doktor sıkıntısını gidermek amacıyla Sağlık banklığıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde 46. dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasında münhal yerlerin açıklanması ile ilimize yaklaşık 193 hekim atanacak. Ayrıca uzman hekim noktasında da ciddi bir destek istedik. Bunun neticesinde tüm ilçelerimizle birlikte 136 pratisyen doktorun yanında 57 uzman doktor ataması da yapılmış oldu. Bununla birlikte personel dağılım cetveli dediğimiz kadrolarımızın olması gereken standarda ulaşmış oldu. Bu da bizleri mutlu etti\" dedi.
\"Bu Atamalarla Birlikte Doktor Sıkıntısı Kalıcı Olarak Çözülmüş Olacak\"
Son zamanlarda ilde doktor sıkıntısı yaşandığına işaret Eden Acar sözlerini şu şekilde sürdürdü: \"Ancak bunlara kalıcı olarak çözüm getirdik. Bildiğiniz üzere depremlerden sonra il dışına tayinleri sayıları artmıştı. Mecburi hizmet süresini dolduranlar gitmişti. Bakanlığımız geçici görevlerle bunu gidermeye çalışıyordu. Ancak bu son atamayla birlikte artık bu sorun kalıcı olarak çözülmüş olacak. Bu atamalarda gelmeyen hekimler olursa sonraki atamada bunların da yeri doldurulacaktır\" diye konuştu.
\"100 Hekim İlçelere 93 Tanesi de Merkez Hastanelere Alınacak\"
Yeni atanan hekimlerin 100 tanesi ilçelere, geriye kalan 93 tanesi ise başta Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere İpekyolu Devlet Hastanesi ile Kadın Hastalıkları Hastanesi gibi hastanelere atamaları yapıldı.
Öte yandan ilçelere gönderilen hekimlerin genelinin pratisyen olduğu ve uzman doktorlardan sadece 17 tanesinin ilçelere atandığı görüldü.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dr Bilal Acar, atamaların ihtiyaca göre yapıldığına dikkat çekerek, \"Bir ortopedi uzmanı kolay yetişmiyor. Bunu kalkıp ilçeye gönderirseniz çok fazla bir faydası olmaz. Ancak bunun Bölge hastanesine atandığını düşünürsek etki alanı ve faydası daha fazla olacaktır.\"dedi.
Bir gazetecinin Yıkılan Kadın Doğum Hastanesinin yıkımında kimi medikal malzemelerinin enkazda kaldığı ve bununla ilgili olarak Medikal Firmalarının bir mahkeme süreci başlattıklarını sorması üzerine Acar, \"Bina ağır hasarlı olduğu için kimsenin içeri girmesine izin veremezdik. Çünkü insan hayatı trilyonluk malzemelerden daha kıymetlidir. Elimizde rapor da vardı kimseyi oraya sokamazdık. Yinede yargı yolu her vatandaşımıza açıktır.\" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)