• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Heniyye`den Mursi`ye Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN- İsmail Heniyye, geçtiğimiz günlerde kapatılan Refah Sınır Kapısı`nın yeniden açılması için Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye çağrıda bulundu.

İsmail Heniyye, İsrail tarafından geçtiğimiz hafta salıverilen Filistinlilerle birlikte yaptığı iftar yemeğinin ardından Muhammed Mursi`ye çağrısını yineledi. Sina`da meydana gelen saldırılara değinen Heniyye, Filistinlilerin bu saldırıdan tamamen uzak olduğunu, hayatını kaybeden askerlerin faturasının Gazze`ye kesilmemesini dile getirdi. Ayrıca Heniyye bu olaydan en fazla İsrail`in karlı çıktığını dile getirdi.

Mısır halkının Filistinlilerden farksız olduğunu dile getiren Heniyye, " Bizler Filistinliler olarak Mısır halkının destekçisiyiz. Sina`da Mısır askerlerine düzenlenen iğrenç saldırı en fazla bizleri üzmüştür. Mısır halkının acısı bizim acımızdır. Bizler ile Mısırlılar arasında hiçbir fark yoktur." dedi.

Muhammed Mursi`nin Cumhurbaşkanı olduktan sonra açtığı Refah sınır kapısı, geçtiğimiz günlerde 16 Mısır askerinin hayatını kaybetmesinin ardından tekrar kapatılmıştı.

Refah sınır Kapısının kapatılması Gazze`de etkisini hemen ortaya koymuş, hayat adeta felç olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir