• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Uhuvet-Der Yardımlarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Birecik`te yaptığı faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Uhuvvet-Der, ramazan ayı vesilesi ile yaptığı yardımları aralıksız sürdürüyor. Ramazanın başında 120 aileye yardımda bulunan dernek 100 ihtiyaç sahibi aileye daha yardımlarını ulaştırdı.
 

"Misyonumuz Cehaletle, Fakirlikle ve İhtilaflarla Mücadeledir"
Yardımlarla ilgili bilgi veren dernek başkanı İ.Halil Barlak; Dernek görevli ve gönüllüleriyle yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Öncelikle bu hayırlı çalışmayı nasip ettiği için Allah`a hamd ediyoruz. Katkısı ve emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Daha önce çeşitli sebeplerle belirttiğimiz gibi kuruluş amacımız Üstad Bediüzzaman`ın "Cehaletle, fakirlikle ve ihtilaflarla mücadeledir" ifadesiyle özetlemiştir. Ramazanı şerifte yaptığımız bu gıda yardımları ile fakir ve muhtaç ailelere destek olamaya çalışıyoruz." dedi.
 

"Gelin Allah`u Tealanın Bu Mübarek Kampanyasına Katılın"
İlçede fakir ve muhtaç ailelerin çokluğuna dikkat çeken Barlak, "Bu yüzden talep de fazla oluyor. Bu noktada şunu belirtmek istiyoruz. Özellikle varlıklı olan Müslüman kardeşlerimize sesleniyor ve diyoruz ki, Allah`u Teâlâ bu mübarek ayda bir af kampanyası başlatmış. Gelin sizleri affedeyim diye. Normal zamanlarda da bu af var ama; Allah`ın af ve mağfireti bu ramazan ayında yüzlerce katıyla karşılık buluyor. Ve özellikle yaklaşmakta olan son 10 gün içinde bu çok daha farklı hesaplara tabii oluyor. Ayet ve hadislerde bu konu genişçe mevcut, bu yüzden diyoruz ki, "Gelin Allah`u Tealanın bu mübarek kampanyasına katılın" biz her konuda sizlere yardımcı olmaya hazırız zaten. Şu anda bütün üye ve gönüllülerimizle bu hizmeti yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 

Barlak son olarak özelde Ramazanda genelde ise her zaman yardımlarının devam edeceğini söyledi. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir