• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
İkrime Sabri: `Mescidi Aksa`nın Paylaşımı Düşmanlıktır `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Siyonist işgal devleti parlamentosunun aşırı ırkçı bir yahudi parlamenterin Mescidi Aksa`nın yahudilerle Müslümanlar arasında paylaşımını isteyen yasa tasarısını gündemine almasına tepki gösteren Mescidi Aksa imam hatibi ve Kudüs`teki Yüksek İslâm Konseyi`nin başkanı Şeyh İkrime Sabri, bunun açıktan düşmanlık ilanı anlamına geldiğini ve düşmanca bir adım niteliği taşıdığını söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, sunulan yasa tasarısının mahiyetinin işgalci yahudilerin Mescidi Aksa`ya her yönden el koymak için adım adım ilerleme niyetlerini çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi.

Şeyh İkrime Sabri Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada işgalcilerin tehlikeli arzularının sadece aşırı görüşlü dinî gruplara veya sağcı partilere münhasır kalmadığına hükümetin ve Knesset`in de çizgisi haline geldiğine dikkat çekti.

İkrime Sabri resmî mekanizmaların Mescidi Aksa`yı ve Kudüs`ü tehdit eden adımlar karşısındaki sessizliğine de tepki gösterdi ve bu sessizliğin siyonist işgal devletini daha da cüretlendirdiğini dile getirdi.

Siyonist işgalcilerin Ulusal Birlik Partisi`ne mensup Arieh Eldad adlı aşırı ırkçı bir parlamenterin sunduğu ve Mescidi Aksa`nın bazı zamanlarda, dinî ibadetlerini ve uygulamalarını gerçekleştirebilmeleri için sadece yahudilere tahsis edilmesini isteyen yasa tasarısı işgal devletinin parlamentosu niteliğindeki Knesset`in gündemine alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir