• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Camlarına Film Takan Araç Sahiplerine Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde bazı araç sahiplerinin yasalara aykırı olarak araçlarının camlarını siyah film ile kapladıkları belirtilerek, özellikle suç örgütlerinin de bu tür araçları tercih ettikleri vurgulandı.

Yönetmelikle belirlenen nitelik ve ölçülere aykırı hareket ettiği tespit edilen araç sürücüleri hakkında yasal işlem yapılacağı belirtilen açıklamada, \"Özellikle ilimizin huzurunu bozan terör faaliyetleri, hırsızlık ve uyuşturucu olaylarına karışanların genellikle bu tür filmli araçları kullandıkları görülmektedir. Bu nedenle ilimizin asayiş ve huzuru için İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri bu tür araçlara yönelik uygulamalara başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde belirtilen hususlar üzerinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimlere ağırlık verilecek, mevzuat hükümlerini ihlal ettiği tespit edilen araç sürücüleri hakkında yasal işlem yapılacaktır. Yasaların verdiği yetki ve görev çerçevesinde ve halka hizmet odaklı yürütülen bu denetim ve uygulamalara halkımızın vereceği destek ve yardımlar, yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması ve sunulan hizmetin kalitesini arttırması açısından önemlidir.\"

Açıklamada, Karayolu Trafik Yönetmeliği`nin 63. maddesinde \"Taşıtların Camları\", 53. maddesinde ise \"Taşıtların Plakaları\"nın nitelik ve ölçülerinin belirtildiği anımsatıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir