• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Yıkılan Her Dersliğin Yerine İki Derslik Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van`da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferber olan hayırsever halkın ardından, depremde yıkılan eğitim kurumlarını yeniden inşa etmek için de bu kez hayırsever işadamları kolları sıvadı.

Deprem sonrası ağır hasarlı ve yıkılan 1.015 dersliğin yerine hayırsever işadamları ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Van`a 2.031 derslik inşa ediliyor. Bu arada depremde ağır hasar gören 2.873 yatak kapasiteli pansiyon için de Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler tarafından da 2.628 kişilik pansiyonun inşaatı devam ediyor.

Okul İnşaatlarında İnce İnşaat İşleri Yapılıyor
Van Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Van`da eğitim kurumlarını yapacak firmaların inşaatları hızla yükseliyor. İlk olarak İskele Caddesi üzerinde bulunan eski Beşiktaş Kulübü Yöneticisi işadamı Serdar Adalı`nın yaptıracağı okul inşaatını gezildi. Yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Karaloğlu, okul inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Zeminle Tavan Arasındaki 3. 60`lık Yükseklik Memnun Etti
Van`da yapılan tüm okulların zemin-tavan mesafesindeki yakınlıktan yakınan Vali Karaloğlu, Adalı Holding tarafından yaptırılan okulun zemin ile tavan arasındaki mesafenin yüksekliğini görünce memnuniyetini dile getirdi. Yüklenici firma yetkilileri daha rahat eğitim görülebilmesi için zeminle tavan arasındaki yüksekliği 3 metre 60 santim olarak belirlediklerini ifade etti. Eylül ayındaki okulların açılışına yetiştirilmesi planlanan 24 derslikli okulda 1 adet Çok amaçlı salon, kütüphane, spor salonu ve 4 adet laboratuar bulunuyor.

Van`ın İkinci Çelik Okulu da İnşa Ediliyor
Vali Karaloğlu, daha sonra beraberinde Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte depremde ağır hasarlı 24 derslikli Kazım Karabekir Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Hafif çelik sistemiyle yapılan ve kaba inşaatı tamamlanan okul inşaatında incelemelerde bulunan Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerine okulun Eylül ayında başlayacak eğitim öğretime yetiştirilmesini istedi. Van`da Richter ölçeğine göre 9 şiddetine dayanıklı ilk çelik konstrüksiyonlu okul Merkeze bağlı Yeşilsu Köyü`nde inşa edilerek, eğitim öğretime açılmıştı. Karaloğlu, daha sonra Kazım Karabekir Caddesi üzerinde depremde ağır hasarlı olan ve Zorlu Holding tarafından yaptırılan Zorlu Kız Meslek Lisesi inşaatına geçti. Yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, inşaatı gezerek bilgi aldı. Kaba inşaatı tamamlanan ve ince işlerin yapıldığı okulu gezen Karaloğlu, çevre düzenlemesinin de okulla birlikte bitirilmesini ilettikten sonra okuldan ayrıldı.

24 derslikli Zorlu Kız Meslek Lisesi`nde 4 laboratuar, 1 adet kütüphane, bodrum katında spor salonu bulunuyor. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir