• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Fransa`da Müslümanlara Yönelik Saldırılar Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa’nın Lille kentinde polisler tarafından yapılan kimlik kontrolu sırasında çarşafını açmamakta direnen bir Müslüman kadın hakkında isyan girişiminde bulunmaktan dava açıldı.

El Arabiya televizyonunun haberine göre, 18 yaşındaki bir Fransız Müslüman kadın, çarşaflı olduğu için kendisini durdurup kimlik kontrolu yapan polisin ısrarlarına rağmen başını açmadığı için polise hakaret etmek ve isyan girişiminden bulunmaktan mahkemeye sevk edildi.

Fransız Ulusal Meclisi, burka ve peçeli çarşafa genel yasak getiren yasa tasarısını, 2 yıl önce kabul etmişti. Oylamaya katılan 336 parlamenterden 335’i yasak lehinde oy kullanmıştı.

Meclisten geçen yasa tasarısı, yasa yürürlüğe girdikten 6 ay sonra, kamuya açık her yerde burka veya peçeli çarşaf giymiş kadınların 150 euro para cezası veya mecburi yurttaşlık stajıyla cezalandırılmalarını öngörüyordu. Yani sadece kamusal alanda değil, sokakta da burka veya peçeli çarşafla dolaşmak yasaklanıyor.

Yasa tasarısı bir kadını burka ve peçeli çarşaf giymeye zorlayanların da 1 yıl hapis ve 30 bin Euro para cezasına mahkum edilmelerini de öngörmekte.

Fransız İçişleri bakanlığı 5 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı Fransa’da yaklaşık 2 bin kadının burka veya peçeli çarşaf giydiğini belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir