• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DİKA`dan Mardin Turizminin Geliştirilmesine Teknik Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Dicle Kalkınma Ajansı`ndan (DİKA) yapılan açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Bakanlığının akreditasyon sürecini tamamlamasının ardından, BROP kapsamında üç ihaleden ilki olan ve Mardin Valiliğinin yürütücüsü olduğu projenin ihale süreçlerinde, Dicle Kalkınma Ajansı personelinden iki uzmanın, geçici süreyle değerlendirme komitesinde görevlendirildiği bildirildi.

 

Bütçesi yaklaşık 10 milyon Euro olan ve IPA tarafından finanse edilen proje ile Eski Mardin Birinci Caddede yer alan işyerleri dış görünüş olarak tek tipe dönüştürülecek. Proje ile ayrıca, Mardin`de turizmin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için teknik destek programlarının uygulanması planlanıyor.

 

Projenin üçayağından biri olan müşavirlik ihalesi için yaklaşık 500 bin Euro, teknik destek ihalesi için yaklaşık 2,5 milyon Euro, inşaat ihalesi için yaklaşık 7 milyon Euro`luk bir bütçe öngörülüyor.

 

İlk oturumları 28 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen proje için Mardin Valiliğinin resmi talebi üzerine Dicle Kalkınma Ajansı tarafından bir aylık süreyle uzman personel görevlendirildi.

 

Ankara`da görevlendirilen uzman personel, ihalenin teknik destek ve inşaat işleri müşavirliği kısımlarında firmalardan gelen tekliflerin değerlendirilmesi ve kısa liste oluşturulması süreçlerinde değerlendirme komitesi üyesi olarak alacak.

 

Projenin üçayağı olan ihalelerde sürecin yaklaşık olarak üç ay daha devam edileceği kaydedildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir