• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nde Hırka-i Şerif Ziyarete Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi tarafından teravih namazından sonra halkın ve cemiyet gönüllülerinin ziyaretine sunulan mübarek Hırka-i Şerif, büyük bir kitlenin ziyaretine uğradı, halkın yoğun ilgi gösterdiği ziyaret esnasında duygu doruğa çıktı.
 
Hırka-i Şerif gündüz bayanlara, Teravih Namazından sonra ise erkeklerin hizmetine sunuldu. Teravih Namazından sonra çevre camilerde halk akın akın cemiyet binasına gelerek Hırka-i Şerifi ziyaret için ön sıralarda yer aldı. Camilerde çıkan halk, Hırka-i Şerifin cemiyet binasına gelmesini salâvat, ilahi ve ezgiler ile karşıladı. Daha sonra Hırka-i Şerifi Cemiyet yetkilileri elinde gören heyecanlı kitle bir anda tekbir ve salâvatlar ile heyecanlarını zirveye çıkardı.
 
Ziyaret sırasında ziyaretçilerden bazılarının cep telefonuyla görüntü ve fotoğraf çekerken, bir defa ziyaretten sonra tekrar ziyaret için sıraya girdikleri görüldü.
 
Hırka-i Şerif`i ziyaret edenler arasından yer yer heyecandan dolayı kendilerinden geçildiği gözlenirken ziyarete gelenlerin; "Çok güzel bir manevi duygu keşke bu tür manevi programlar sürekli olsa, inanın kendimizi peygamberi ziyaret etmiş gibi gördük, çok çok heyecanlıyız, Allah bu hizmeti bizlere sunan ve Hırka-ı şerifi ziyaret etmemize vesile olanlardan razı olsun" diyerek heyecan dolu duygularını dile getirdiler.
 
Mübarek Hırak-i Şerfe vekalet eden Ramazan Özçimen,400-500 yıl önce Aksu Ailesinin Medine`ye giderek Evlad-ı Resul olduklarını ispatladıklarından dolayı Hırka-i Şerif`i kendilerine verdiklerini belirterek, bu tür hizmetlerin maddi karşılığının olmadığını ifade etti.
 
Hırka-i Şerif, Hz. Peygamberin(sav) Mirac`a çıkarken giydiği hırka olarak biliniyor. Hırka daha sonra Peygamber Efendimizin vasiyeti üzerine Hz. Ali ve Hz. Ömer aracılığıyla Hz Veysel Karani`ye hediye edildi. Saat 22.00 sıralarından başlayan Hırka-i Şerif ziyareti 23.30`da sona erdi.
(Osman İçli - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir