• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
28 Şubatın etkileri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı yıldönümü yaklaşan 28 Şubat cunta süreci ile ilgili bir panel düzenliyor.

Darbe süreci ve sonrasında yaşanan hak ihlallerinin anlatılacağı panele, MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Beyhan, Stratejik Düşünce ve Analiz Merkezi (SDAM) Başkanı Dr. Abdulkadir Turan, Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, Avukat Necati Ceylan ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı  katılacak.

Paneli hangi amaçla düzenledikleri ile ilgili sitemize açıklamalarda bulunan İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük 28 Şubat darbe sürecinin siyasi, hukuki ve medya ayağına dikkati çekmek için böyle bir panel düzenlediklerini belirtti.

Darbenin üzerinden 22 yıl geçtiği halde darbenin kalıcı etkilerinin tam manası ile giderilmediğini ifade eden İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, mevcut hükümet tarafından bu süreçte bir takım olumlu adımlar atıldığını ancak 28 Şubat’ın bir toplumu dizayn operasyonu olduğunun ve etkilerinin sürdüğünün altını çizdi.

İş dünyasından siyasete kadar pek çok mağduriyetin yaşandığına dikkati çeken Elibüyük sürecin mağduru olan 500’e yakın kişinin mağduriyetinin hala sürdüğünü belirterek yeniden yargılamanın önü açılarak mağduriyetlerin giderilebileceğine belirtti.

Yeni darbelerin yaşanmaması için bir takım hukuki düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Elibüyük her ne kadar 28 Şubat cuntası ve 12 Eylül darbesi ile hesaplaşıldığı iddia edilse de böyle bir hesaplaşmanın tam anlamı ile yaşanmadığını, 28 Şubatın medya, siyaset ve askeri ayaklarına dokunulmadığını, mağduriyetlerin tam manası ile giderilmediğini düşündüklerini söyledi.

28 Şubat darbesi ile hakiki bir hesaplaşmanın olabilmesi için yeni ve sivil bir anayasanın yapılması gerektiğini belirten Elibüyük "Türkiye 12 Eylül vesayetinin bir ürünü olan 1982 Anayasasından kurtulmalıdır, halkın değerlerini önemseyen, kültürü ve inanç yapısı ile uyumlu ve 'bizden bir anayasa'nın yapılmasının zamanı gelmiştir, hatta geçmiştir" ifadeleri ile tüm partileri ve iktidarı yeni bir anayasanın yapılması için sorumluluk almaya davet etti.

15 Şubat Cuma akşamı Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenecek olan 28 Şubat paneli, saat 20.30’da başlayacak. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir