• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte Bugün- 13 Şubat 2019 Selimhan Yandarbiyev şehid oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1258: Hülagû, Bağdat'ı işgal etti. 200 bin Bağdatlı öldü. Moğollar 13 Şubat 1258'de şehre girdi ve şehir bir hafta boyunca yağmalandı, halk katledildi. Hülagü evler, camiler, medreseler namına ne varsa yakıp yıktırdı. Milyonlarca kitap bu talanda yakıldı.

1926: Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesinin müze haline getirilmesine karar verildi.

1960: Fransa, BM ve ABD'nin itirazlarına rağmen Büyük Sahra'da atom bombası patlattı.

1975: Kıbrıs Türk Federe Devleti kuruldu.

1985: Kapatılan Milli Selamet Partisi yöneticileri hakkında açılan kamu davası sona erdi. Partinin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve 22 arkadaşı beraat etti.Merhum Necmettin Erbakan toplamda 10 ay tutuklu kaldı.

1995: F–4 uçaklarının modernizasyon işini ihaleye çıkarmadan İsrail'e veren Hükümet, TAİ ve Genelkurmay Başkanlığı'nın uyarısı üzerine kararını gözden geçirmeyi kabul etti.

2003: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi yöneticilerinin temyiz için yaptıkları başvuruyu reddetti.

2004: Kuş gribi salgını, milyonlarca kümes hayvanının itlaf edilmesine rağmen 10 kadar Asya ülkesinde can aldı.

2004: Çeçenistan'da Cahar Dudayev'in 1996'da şehid edilmesinden sonra kısa bir süre devlet başkanlığı görevini yürüten Selimhan Yandarbiyev, aracındaki patlama sonucu şehid edildi. Rus askerlerinin 1999'da Çeçenistan'ı işgal etmeleriyle çekilen ve Katar'da 3 yıldan uzun bir süredir sürgün hayatı yaşayan Yandarbiyev, başkent Doha'da, namaz kıldığı camiden ayrıldıktan sonra aracında meydana gelen patlama sonucu 52 yaşında şehid oldu.  Yandarbiyev'in hastaneye getirilirken şehid olduğu açıklanırken beraberindeki bir kişinin de ağır yaralı olduğu belirtildi. 

2005: Bir dergiye açıklamalarda bulunan eski Başbakan Bülent Ecevit, ‘ABD olmasa Abdullah Öcalan’ı alamazdık.CIA ve MİT arasında iyi ilişkiler olmasa Apo’yu Türkiye’ye getiremezdik' dedi.

2006: Diyarbakır'da Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin öncülüğünde 11 sivil toplum örgütünün organize ettiği 'Hz. Muhammed'e Saygı Mitingi'ne yüz binin üzerinde müslüman katıldı. Kadınıyla, çoluk çocuğuyla İstasyon Meydanında toplanan yüz binler Karikatürcüleri telin ederek Peygamberlerine olan bağlılıklarını gösterdiler.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir