• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
LDV Projesi Almanya`ya Uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programlarından Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim projesi kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Almanya`ya uygulanmak üzere yeni bir projesini daha hayata geçirdi.

 

Projeye ilişkin açıklama yapan merkez müdürü Hasan Musa Gültekin, Almanya`da en çok kullanılan kaynak yöntemlerinden gaz altı kaynağını incelemeye, oradaki uygulamaya çıraklarımızın bizzat katılmasını sağlamaya, Almanya`nın çalışma disiplini, iş güvenliğini, çalışma şartlarını, mesleki eğitim sistemini ve toplam kalite uygulamalarını gözlemlemek için üç haftalık bir çalışmada bulunduklarını söyledi.

 

Gültekin, Almanya`da öğrenilen yeni kaynak yöntemlerinden WIG kaynağının özellikle paslanmaz çelik ve Alüminyum kaynağında etkin sonuçların elde edildiğini söyledi. Uygulamaya katılan çırakların el becerilerinin çok iyi olduğu Almanya`da yapılan testlerden anlaşıldığını ve bunun çok sevindirici bir olay olduğunu söyleyen Gültekin, \"Öğrencilerimizin de aynı imkânlara sahip olması durumunda Avrupa standartlarına yakın, kalitelide ve güvenilir iş yapabileceklerini söyleyen Merkez Müdürü; İnanıyorum ki Avrupa`nın lokomotif ülkesi olan Almanya`yı ziyarette bulunan gençlerimiz için farklı bakış açıları açmış ve olumlu kazanımlar elde edilmiştir\" dedi.

 

Batmanlı gençleri dünyanın en prestijli ve kaliteli otomotiv markası olan Mercedesin üretim fabrikasına götürdüklerini belirten Gültekin, \"Randevulu gittiğimiz fabrikanın insan ilişkileri departmanı, fabrikanın kuruluş tarihinden, fabrika üretim bölümlerine kadar sinevozyonla bilgiler verdiler. Görevliler Mercedes`in E ve C sınıfı araçların üretildiği bölümleri gezdirdiler. Gençlerimiz bir aracın saçtan başlayarak nasıl bir otomobile dönüştüğüne canlı şahitlik ettiler. Her 18 dakikada üretilen bir Mercedes otomobilinde kullanılan robotik teknoloji bizleri çok etkiledi\" ifadelerini kullandı.

 

Okul Müdürü Hasan Musa Gültekin son olarak, projenin sağlıklı ve verimli olması için desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Şerif Akboğa`ya ve Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Birimine teşekkür etti. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir