• DOLAR 32.34
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2449.9
  • ...
​Doğalgaz patlamasında hasar gören evler yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde bir rögarda biri de 2 katlı bir binada meydana gelen doğal gaz patlamasında ağır hasar gören 2 bina riskli olduğu için belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle yıkıldı.

Biri ağır 5 kişinin yaralandığı doğal gaz patlamasında mahalledeki çok sayıda ev, işyeri ve araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Hasar tespit çalışmalarının yapıldığı mahallede, riskli olan ev ve işyerleri ise ekipler tarafından boşaltıldı.

Hasar tespit çalışmalarının ardından doğal gaz patlaması sonucu meydana gelen patlamada ağır hasar gören 2 katlı bina ile bitişiğinde bulunan 2 katlı binanın, yetkililer tarafından yapılan inceleme sonucu yıkılmasına karar verildi.

Kararın ardından da patlamanın meydana geldiği sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı. Yıkım öncesi sokakta elektrik, su ve doğal gaz tedbir amaçlı kesildikten sonra yıkılmasına karar verilen binalar, olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Zaman zaman korku dolu anların yaşandığı yıkım esnasında ağır hasarlı olan her iki bina, her hangi bir sorun yaşanmadan yıkıldı. Gaz dağıtım şirketi ve itfaiyenin patlamaya neden olan gaz kaçağı ile ilgili araştırmasının da devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, Gaziantep Valisi Davut Gül ile İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Gül, yetkililerden bilgi alıp, olaydan etkilenen ve çevredeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesinde birisi 2 katlı evin zemin katında diğeri rögarda meydana gelen iki ayrı patlamanın ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilmişti. Olayda biri ağır 5 kişi yaralanmıştı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir