• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
`28 Şubat Adaletsizliğine Son Verilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Yeşilsu meydanında Mazlum Der Gaziantep Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında normalleşen Türkiye`de darbecilerden yargı önünde hesap sorulduğu vurgulanıp onların baskısıyla verilen siyasi kararların devam etmesinin büyük bir çelişki olduğu dile getirildi.

Salih Mirzabeyoğlu Derhal Özgürlüğüne Kavuşturulmalıdır
Darbe süreçlerinin olağanüstü şartlarında verilen yargı kararları derhal iptal
edilmeli ve bu kararlar ile mağdur edilenlerin hakları iade edilmelidir diyen Mazlum Der Şube Başkanı Abdurrahim Çelik;" 1998 yılında hiçbir delil yokken örgüt liderliği suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve ömür boyu hapse mahkum edilen Salih Mirzabeyoğlu da derhal özgürlüğüne kavuşturulmalıdır." dedi.

"İnsanlar Fikirleri ile Birlikte İmha Edilmek İsteniyor"
Fikirleri ile birlikte imha edilmek istenenlerden `özür`dilenmeli ve tecrit son bulmalıdır diyen Çelik; "Son olarak bir kez daha haykırıyoruz: TBMM bu mağduriyetlere el atmalı, halen cezaevlerinde bulunan düşünce suçlularının özgürlüğü sağlanmalıdır. Değişen ve normalleşen Türkiye`de yapılması gereken 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesidir."dedi.

Yapılan basın açıklamasında 28 Şubat 1997 Tarihinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrasında hukuk dışı yapılanmalar eliyle yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edildiği vurgulandı.

Yapılan basın açıklamasına Yeni Devir Hukukcular Dernegi, Özgür Eğitim Sen, Kalem Der, Saadet Partisi Şahinbey ilçe teşkilatı gibi bazı Sivil Toplum kuruluşları da destek verdi. (Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir