• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremzededen Yardımsevere `Altın` Vefa!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Van depremi, yaşattığı acının yanında insanlık dersleri de verdi. Yardımlaşmaya dair öyle olaylar yaşandı ki yaşanan acılara adeta ilaç oldu. Yardımsever bir ailenin gönderdiği bir yastığın içinden tam 15 bin liralık altın çıktı. Vanlı depremzede o altınları hiç düşünmeden iade etti.


İşte O İnsanlık Dersinin Öyküsü

Türkiye`nin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar aktı. Vatandaşlar, depremzedenin sorunlarına çare olmak için adeta yarıştı.

Depremzede Fehim Güneş`e gelen yardımların arasında bir de yastık vardı. Yastığı eve koyan Güneş ailesi daha sonra geçici olarak Van`dan ayrıldı.

Aylar sonra da evlerine döndüklerinde altınları farkettiler.

"Eşim temizlik yaparken yastığı getirdi açtı. Dedi `yastığın içinde bir şeyler var` Açtı baktığı zaman altın vardı. Baktım içim rahat olmadı, araştırdım" diyen depremzede Fehim Güneş, internet üzerinden altının sahibi Batmanlı aileyi buldu.

Güneş, "Adama ulaştım. `Mesele böyle böyledir, altın görmüşüz, kaç tanedir` diye sordum. Adam tek tek saydı. Dedi `bu kadar altınım var yastığın içinde` Ben de dedim `emanetin bendedir" şeklinde konuştu.

Depremzede aile, altınları vermek için yardımsever aileyi Bostaniçi Beldesi`nde iftar yemeğine davet etti.

Yardımsever Yalçın Sudemir, "Annem yastığın içine koymuştu, muhafaza için. Bizim de haberimiz yoktu. Eşim de alıp yardım için Van`a gönderiyor. Kısmet Vanlı hemşerimize denk gelmiş, kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altınlar yine aynı yastıkta sahibine iade edildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir