• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Filistin Hükümeti Mısır`daki Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Filistin hükümeti sözcüsü Tahir en-Nunu saldırının hemen ardından Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı özel açıklamada Mısır askerlerini hedef alan saldırıyı şiddetle kınadıklarını, Mısır cumhurbaşkanına, ordusuna, halkına ve öldürülenlerin ailelerine başsağlığı dilediklerini ifade etti.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı`nın özel elektronik sitesinde yapılan açıklamada da böyle bir saldırı karşısında gözlerin siyonist işgal devletine yöneldiğine ve perde arkasında onun istihbaratının yer alması ihtimalinin çok yüksek olduğuna dikkat çekildi. Siyonist işgal devletinin Mısır`da kargaşaya ve istikrarsızlığa yol açmak istediğine dikkat çeken Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı kendilerinin Mısır sınırını büyük bir özenle koruduklarını ve Rafah sınır kapısının düzenli bir şekilde kullanılmaya başlanmasından sonra tüm tünellerin kapatıldığının açıklandığını hatırlattı. Bakanlığın açıklamasında \"Mısır`ın ulusal güvenliğini önceliklerimiz arasında görüyor ve Mısır`ın güvenliğini kendi güvenliğimiz sayıyoruz\" ifadesi kullanıldı.

Mısır ordusu tarafından yapılan açıklamada Sina ile siyonist işgal devleti arasındaki topraklar ve Rafah sınırı yakınlarında bulunan sınır güvenlik güçlerine yönelik saldırıda en az 15 askerlerinin öldürüldüğü çok sayıda askerlerinin de yaralandığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir